Následující Generace "Král Šumavy": Investice do Nostalgie a Historie na VOYO

V brněnské Káznici se začala natáčet druhá třídílná série "Král Šumavy: Fantom temného kraje", významný projekt pro streamingovou službu Voyo. Tato série, režírovaná Damiánem Vondráškem, zobrazuje pokračující příběh legendárního šumavského převaděče Josefa Hasila, který od roku 1948 pomáhal lidem uniknout z komunistického Československa na svobodu na Západ.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
11/11/2023 5:16 PM

Výroba druhé série je strategickou investicí pro Voyo a TV Nova, což odhaluje jejich zájem vycházet vstříc poptávce po domácích historických dramatech. "Krále Šumavy" uvidí diváci v příštím roce, s Oskarem Hesem v hlavní roli Josefa Hasila a Gabrielou Heclovou jako jeho milou Marií.

David Ondříček, který režíroval první sérii, nyní působí jako supervizor a producent. Jeho úloha ukazuje na důležitost kontinuity a kvality v produkci pro udržení zájmu diváků.

Káznice na Cejlu, dějiště natáčení, je historicky významným místem a přidává autentičnost produkci. Ondříček a Reitler, kteří stojí za konceptem a obsazením, poukazují na to, jak propracované detaily a historické pozadí zvyšují hodnotu produkce.

Tato série je příkladem toho, jak televizní průmysl využívá historické a kulturní dědictví k vytváření poutavého obsahu, který překračuje hranice čistě zábavného média. Její produkce ilustruje, jak mohou investice do lokálních, historicky zaměřených projektů pozitivně ovlivnit image streamovacích služeb a zároveň podporovat národní kulturu a identitu.

Zdroj a foto: VOYO, Autor: Vladimír Daněk