Donald Trump začíná svůj pracovní den v 11 hodin. Jak je na tom v porovnání s ostatními miliardáři?

Většina úspěšných miliardářů je známá svou posedlostí si kvůli práci přivstat, v mnoha případech i před šestou ráno, kdy většina ostatních lidí ještě spí. Platí to i pro výstředního miliardáře Donalda Trumpa, nebo se americký prezident řídí docela jiným režimem?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Na veřejnost nedávno unikla kopie rozvrhu prezidenta Spojených států, která ukazuje, že Trump sice vstává brzy, avšak práci v kanceláři začíná až v pozdějších hodinách. Americký prezident běžně vstává před šestou hodinou ráno a prvních pět hodin věnuje tzv. „výkonnému času“ („executive time“). To podle webové stránky Axios, na níž je kompletní prezidentův časový plán zveřejněn, zahrnuje sledování a čtení zpráv, vyřizování telefonátů, komunikace s členy Kongresu, přáteli, úředníky a poradci.

Americký prezident Donald Trump.

Vypadá to, že během tohoto speciálně vyhrazeného času, kdy nikdo přesně neví, co Donald Trump vlastně dělá, tráví Trump velkou část času na Twitteru. Deník The Washington Post provedl analýzu, která ukazuje, že přibližně polovina prezidentových tweetů ze dnů, které uniklý plán zveřejňuje, byla publikována právě před 11 hodinou. Trump začíná svůj pracovní den oficiálně kolem 11. hodiny. Většinou se účastní informačních schůzek nebo 30minutových meetingů s předsedy jednotlivých výborů nebo dalšími zaměstnanci. Po obědě ve 12:45 následují další schůzky, setkání s médii, příprava projevů a opět „výkonný čas“. Americký prezident vynechává snídani a cvičení také nevěnuje příliš pozornosti. „Mám pohyb. Tím myslím to, že chodím, dělám něco tady, něco tam. Běžím do budovy naproti. Mám mnohem více pohybu, než si lidé myslí,“ uvedl Trump pro agenturu Reuters. Co se týče času stráveného spánkem, Trump podle svých slov nespí více než čtyři hodiny.

A jak je na tom Trumpova ranní rutina ve srovnání s ostatními světovými lídry a miliardáři?

Tim Cook

Generální ředitel technologického gigantu Apple vstává ve 3:45 ráno a spánku věnuje údajně přibližně sedm hodin. Mezi jeho pravidelnou činnost patří pročítání komentářů uživatelů Apple výrobků a alespoň jednu hodinu denně stráví v posilovně. „Pomáhá mi to udržovat nízkou hladinu stresu,“ uvedl šéf Applu.

Kevin O’Leary

Kanadský obchodník známý účinkováním v televizní show Shark Tank vstává v pět hodin ráno, přičemž každou noc spí alespoň šest hodin. „Jezdím na kole – na eliptickém trenažéru – a přitom sleduji zprávy z byznysu, vždy mezi pátou a šestou hodinou ranní,“ svěřil se O’Leary. Poté se věnuje kardio cvičení, aby spálil alespoň 500 kalorií. V půl sedmé už je oblečený ve svém obleku a vyráží na cestu do práce.

Richard Branson

Majitel značky Virgin začíná své ráno kolem páté hodiny. „Rád vstávám brzy, jelikož můžu pročítat a odpovídat na všechny e-maily ještě předtím, než se ostatní vzbudí a přihlásí,“ říká britský podnikatel a miliardář. Aby se udržoval v kondici, hraje tenis, jde běhat nebo se věnuje kitesurfingu. „Potom se nasnídám a trávím čas se svojí rodinou. Cvičení a čas v přítomnosti rodiny mě skvěle nabije energií před tím, než se pustím do práce.“

Jeff Bezos

Po osmi hodinách spánku preferuje ředitel Amazonu pohodové ráno: „Rád si přečtu noviny, dám si kávu a snídani společně s dětmi, než jdou do školy.“ Potom se dává do práce. „Složitější věci dělám před obědem, to nejnáročnější si nechávám na 10. hodinu ranní,“ svěřil se Bezos.

Oprah Winfrey

Americká hvězda vstává mezi 7:00-7:30 ráno a v noci si dopřává přibližně pět hodin spánku. „Všechno se točí kolem klidného prostředí. Uvědomování si přítomnosti sebe sama a všech věcí okolo. Ať už je to východ slunce nebo mlha,“ uvedla Winfrey.

Elon Musk

Zakladatel a ředitel společnosti Tesla spí šest hodin denně a každé ráno vstává v sedm hodin. Jednu hodinu věnuje kontrolování e-mailů, poté pošle své děti do školy. Snídaně pro Muska není prioritou, vždy si ale prý najde čas na sprchu. Jeden z neúspěšnějších lidí planety tvrdí, že na něj má ze všech věcí právě sprcha nejpozitivnější vliv.

No items found.