3 nejdůležitější otázky týkající se podílových fondů Generali

Investování do podílových fondů je spojeno s celou řadou rozhodnutí a jedním z těch opravdu zásadních je výběr investiční společnosti. Získejte potřebný přehled na trhu snadno a rychle. Jsou zde odpovědi na 3 důležité otázky, které se týkají podílových fondů Generali.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
6/12/2020 1:00 AM

1. Jaký profil má Generali?

Pro investování do podílových fondů potřebujete silného a stabilního partnera. Generali Investments CEE je součástí nezávislé italské finanční skupiny Generali. Nabízí individuálním investorům i institucím služby v oblasti kolektivního investování a investičního managementu již od roku 199. Aktuálně se řadí mezi největší investiční společnosti u nás.

Investiční specialisté Generali spravují investice více než 100 tisíc klientů, kterým je navíc k dispozici skoro 13 tisíc poradců. Díky nadprůměrně silnému zázemí se u Generali můžete spolehnout na vysokou úroveň služeb v oblasti správy aktiv. Velikost a odbornost této investiční společnosti hledá na trhu jen složitě srovnání.

2. Jaké hlavní výhody mají podílové fondy Generali?

Hlavní výhody investování do podílových fondů Generali ve velké míře vyplývají z výše uvedených informací. Generali se nestala největší investiční společností náhodou. Podíl má na tom nejen stabilní zázemí, ale také promyšlený klientský servis v kombinaci s výhodnými podmínkami.

Kromě velmi přehledných podkladových materiálů je investorům k dispozici mobilní aplikace Generali Investments, díky které mají aktuální informace o svých investicích doslova pod palcem. Máte příležitost komfortně sledovat všechny důležité parametry přímo na displeji mobilu či tabletu. Velmi praktickou funkcí aplikace je zasílání upozornění v případě nárůstu nebo poklesu hodnoty mimo vámi určenou mez.

Minimální částka investice je stanovena statutem konkrétního fondu. U produktů vedených v CZK je to 500 Kč, u EUR produktů 10 eur. Jinými slovy dveře pro drobné investory jsou u Generali otevřeny dokořán. Skvělou výhodou je možnost za zvýhodněné poplatky vyměnit část nebo všechny cenné papíry jednoho produktu za jiné. Podmínkou je, aby se jednalo o produkty stejné měny a stejných společností.

3. Jaká je nabídka podílových fondů Generali?

V nabídce Generali se nachází fondy všech stupňů rizika a zhodnocení. Bez nadsázky platí, že v nabídce si dle dokáže vybrat libovolný typ investora bez ohledu na to, jak dlouhý je jeho investiční horizont. Prostřednictvím Generali můžete investovat do všech základních druhů fondů od fondů peněžního trhu po akciové fondy. Při pohledu na rostoucí křivku výkonnosti však nezapomínejte na to, že minulé výnosy nezaručují výkonnost v budoucnu. A jaké podílové fondy Generali patří k nejvyhledávanějším?

Chcete investovat do podílových fondů Generali?

Generali Investments CEE nabízí jak konzervativní fondy, tak velmi dynamické fondy s vysokým výnosem. U mnoho fondů se můžete spolehnout na silné analytické pokrytí v rámci daných oblastí. Velikost firmy společně s klientským servisem dělá z Generali důvěryhodného partnera pro vaše investování do podílových fondů.

Penzijní fond Generali

Penzijní fond Generali spravuje finanční prostředky na zabezpečení v důchodovém věku s minimální rizikem díky převaze státních dluhopisů. Tato strategie je však spojena také s nízkým zhodnocením. Cílem fondu je tak pokrýt inflaci a uchovat kupní sílu peněz.

Generali Fond korporátních dluhopisů

Hledáte vyšší výnos? Zaostřete na Generali Fond korporátních dluhopisů s investičním horizontem na dobu 3 a více let. Portfolio fondu je složeno primárně z kvalitních korporátních dluhopisů firem ze zemí střední a východní Evropy. Celkem se jedná minimálně o 50 titulů. Měnové riziko je u tohoto fondu zajištěno.

Generali Fond zlatý

Generali Fond zlatý oslovuje investory s investičním horizontem delším 8 let. Investice směřují do zlata, stříbra a dalších drahých kovů včetně akcií těžařských firem. Výhodou fondu je fakt, že ho akciový a dluhopisový trh ovlivňuje pouze v minimální míře. Zlato je bez diskuze jedním z nejspolehlivějších prostředků pro uchování hodnoty peněz. Stává se tak ideálním nástrojem proti obavám z inflace, finanční krize či geopolitických konfliktů. Stupeň rizika je vysoký, potenciální zhodnocení však také.

Generali Fond konzervativní

Pro klienty, kteří preferují nízkou míru rizika, je zde Generali Fond konzervativní. Minimální investiční horizont je 1 rok. Fond investuje do termínovaných vkladů bank, státních dluhopisů a firemních dluhopisů důvěryhodných firem. U tohoto fondu můžete očekávat míru zhodnocení pohybující se lehce nad úrovní běžných bankovních spořicích produktů. V případě potřeby můžete mít finanční prostředky k dispozici do 5 pracovních dnů. Jedná se tak o dostupnou finanční rezervu.

Chcete investovat do podílových fondů Generali?

Generali Investments CEE nabízí jak konzervativní fondy, tak velmi dynamické fondy s vysokým výnosem. U mnoho fondů se můžete spolehnout na silné analytické pokrytí v rámci daných oblastí. Velikost firmy společně s klientským servisem dělá z Generali důvěryhodného partnera pro vaše investování do podílových fondů.

No items found.