EasyJet zažil největší propad tržeb v historii

Britská aerolinka EasyJet ohlásila výsledky za třetí čtvrtletí roku 2020. Své akcionáře příliš nepotěšila - oznámila totiž, že se její tržby propadly o 52,9 % v porovnání s předchozím rokem, což je největší propad v historii společnosti. CEO firmy Johan Lundgren však věří, že aerolinku v budoucnu čekají lepší časy.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
17/11/2020 1:00 AM

“Čím déle potrvají restriktivní opatření, tím větší bude chuť lidí znovu cestovat. Věříme, že po uvolnění opatření bude poptávka po letecké dopravě opravdu vysoká,” řekl Lundgren portálu CNBC.

Tržby aerolinky se propadly o více než 50 % poté, co pandemie koronaviru ochromila leteckou dopravu. EasyJet oznámil, že jeho tržby za fiskální rok 2020 činily 3 miliardy liber, což je oproti roku 2019 propad o 52,9 %. EasyJetu se také snížil počet cestujících, kteří s aerolinkou létají, a to o více než 50 %.

Důležitá data ze čtvrtletní zprávy:

  • Tržby dosáhly 3 miliard liber (v roce 2019 to bylo 6,4 miliardy liber)
  • Kapacita letů klesla o 45,7 % v porovnání s rokem 2019
  • Aerolinka předpokládá, že v následujících třech měsících využije pouze 20 % kapacity svých letů

Navzdory těžkému třetímu čtvrtletí však CEO firmy Johan Lundgren věří v lepší zítřky. “Věříme, že až se situace vrátí do normálu, budeme profitovat z toho, že máme silnou značku. Naši zákazníci také oceňují to, že nabízíme kvalitu za dobrou cenu. Z toho můžeme těžit,” řekl Lundgren CNBC.

V pondělí firma Moderna oznámila, že vyvinula vakcínu s více než 94% účinností. To je podle Lundgrena důležitá zpráva. “Novinky ohledně vakcíny jsou velmi dobrou zprávou a věřím, že to pomůže obnovit poptávku a chuť lidí znovu cestovat letadlem.”

Akcie EasyJetu se nyní obchodují na poloviční hodnotě, než jakou měly na začátku roku 2020.

No items found.