Recenze ePojištění pro rok 2021

Probírat se nesčetnými nabídkami pojištění může zabrat spoustu času a stejně nakonec ne vždy najdeme tu nejvýhodnější, která se na trhu nachází. Práci nám mohou ulehčit online srovnávače, mezi které patří i ePojisteni.cz. Vyzkoušeli jsme, jestli se jeho služby vyplatí a zda neskrývá nějaké háčky.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
17/1/2021 1:00 AM

S čím nám pomůže služba ePojisteni.cz?

Služba ePojisteni.cz slouží k online srovnávání pojištění nabízených různými českými pojišťovnami, která je pak navíc schopná zákazníkům zprostředkovat za výhodnou cenu. Vyhledání a sjednání pojištění přes ePojisteni.cz vám tedy přináší tyto výhody:

  • rychlost: Vyplnění příslušného formuláře zabere 5 až 10 minut, porovnání je pak hotové během pár vteřin.
  • pohodlí: Porovnání i případné sjednání snadno zařídíte, aniž byste museli někam chodit.
  • možnost výběru: Všechny výhodné nabídky jsou na jednom místě, na vás je jen si mezi nimi v klidu vybrat.
  • úspora: Nabídky zprostředkované přes ePojisteni.cz jsou mnohdy výhodnější než přímo u pojišťoven. Níže v článku se dočtete, jak velký cenový rozdíl může vzniknout.

Co si na ePojisteni.cz můžeme pojistit?

Nejčastějším druhem pojištění, které si lidé přes ePojisteni.cz hledají, je povinné ručení. Dalšími oblíbenými druhy jsou cestovní pojištění a pojištění majetku, tedy domácnosti a nemovitosti. Celková nabídka je ale ještě mnohem širší:

  • pojištění odpovědnosti
  • životní, úrazové a nemocenské pojištění
  • penzijní připojištění
  • asistenční služby a odškodnění po nehodě
  • pojištění psů a koček
  • pojištění právní ochrany
  • pojištění pro cizince

Navíc vám ePojisteni.cz pomůže i s úsporami v domácnosti. Přesměruje vás na srovnávače, s jejichž pomocí si můžete porovnat nabídky plynu, elektřiny, půjček, hypoték nebo telefonních tarifů.

Jak se pojistit na ePojisteni.cz a na co si dát pozor?

Se službou ePojisteni.cz je celý proces vyhledání i sjednání vhodného pojištění velmi jednoduchý.

Nejprve si na jejich webu vyberte pojištění, o které máte zájem. Zobrazí se vám krátký formulář, kam vyplníte údaje nezbytné pro vybraný druh pojištění a základní osobní údaje. Během chvilky je pro vás vypracováno srovnání nabídek různých pojišťoven, vy si v klidu vše pročtete a rozhodnete se, jestli některou z nabídek využijete. Jakmile si vyberete, sjednání dokončíte online, přímo na stránkách ePojisteni.cz.

Domovská stránka služby ePojisteni.cz, na které si můžeme nechat srovnat nabídky pojištění - například povinného ručení.

Je nutné ještě upozornit na dvě věci:

  1. Jedná se o oblast pojištění, ve které je kromě zajištění klientů důležité i hodně prodávat. O to se snaží i ePojisteni.cz, a tak můžete čekat, že se vás po vyplnění poptávky budou snažit ještě nějakou dobu opakovaně kontaktovat a zjistit, zda jste si vybrali, proč jste si případně nic nevybrali a zda třeba nepotřebujete alespoň nějaké jiné pojištění. Služba je ale stále nezávazná, a tak můžete vše asertivně odmítnout. Z osobní zkušenosti však můžeme potvrdit, že i po několika odmítnutích vás pravděpodobně zkusí kontaktovat znovu, nenechte se tedy zviklat. Přesto je ePojisteni.cz dobrá služba a není třeba se nechat touto „výtkou“ odradit.
  2. Ačkoli to zní jako samozřejmost, připomínáme, že je nezbytně nutné pozorně číst všechny smlouvy, kontrolovat všechny údaje a ptát se na všechny nejasnosti. Pokud na poslední chvíli zjistíte něco, co se vám nelíbí, pojištění si nesjednávejte. Lidé v ePojisteni.cz sice doporučují jen prověřené společnosti, ne každý produkt vám ale může ve finále vyhovovat. Myslete na to, že poslední slovo máte vždy vy.

Kolik můžeme ušetřit se službou ePojisteni.cz?

Podle informací, které služba uvádí na svém webu, je to až 70 %. Rozhodli jsme se tedy ověřit tuto informaci na povinném ručení. Vždy jsme porovnali produkt nabízený službou ePojisteni.cz s totožným produktem přímo u pojišťovny pro stejné auto a stejného žadatele. Tady je několik příkladů, jak se tyto nabídky mohou (a nemusí) lišit:

  • AXA přes ePojisteni.cz – produkt Standard, plnění 35 milionů Kč: už od 1 920 Kč/rok. AXA při sjednání napřímo: 5 151 Kč/rok
  • ČPP přes ePojisteni.cz – produkt Sporopov, plnění 35 milionů Kč: už od 2 874 Kč/rok. ČPP při sjednání napřímo: 5 256 Kč/rok
  • GENERALI Česká pojišťovna přes ePojisteni.cz – produkt Standard, plnění 50 milionů Kč: už od 6 576 Kč/rok. GENERALI Česká pojišťovna při sjednání napřímo: 6 576 Kč/rok
  • Allianz přes ePojisteni.cz – produkt Plus, plnění 70 milionů Kč a nadstandardní připojištění: už od 9 904 Kč/rok. Allianz při sjednání napřímo: 24 988 Kč/rok

Jak si lze všimnout, rozdíly mohou být opravdu značné a přesahovat i 60 %. Objevili jsme ale i případ, kdy rozdíl v ceně nenastal, a to u povinného ručení od GENERALI České pojišťovny. Pokud se vám tedy při srovnávání pojištění přes ePojisteni.cz některá z nabídek zalíbí, zkuste si cenu pro tu samou ověřit i přímo u dané pojišťovny – na pobočku nemusíte, pojišťovny běžně provádějí kalkulace online. Je vysoce pravděpodobné, že bude výrazně vyšší, vždy je ale dobré si informace prověřovat a vědět něco navíc.

Závěrem jen upozorníme, že uvedené příklady nabídek pojištění nejsou jediné produkty, které zmíněné pojišťovny nabízí – každá z nich má i další varianty povinného ručení, které jsou levnější nebo dražší. My jsme vybrali od každého něco, aby porovnání sloužilo jak pro čtenáře, kteří upřednostňují jednoduché služby, tak pro ty s náročnějšími požadavky.

Můžeme službě ePojisteni.cz věřit?

Určitě ano, jako poskytovatel online pojištění je ePojisteni.cz pod dohledem České národní banky a spolupracuje pouze s prověřenými licencovanými pojišťovnami. Takto uzavřeli již přes 700 000 smluv. Kromě toho jste je mohli v sezóně 2016/2017 vidět jako generálního partnera nejvyšší fotbalové ligy.

Závěr

Nabídky pojištění odpovídajících našim požadavkům na jednom místě, navíc většinou za lepší cenu než přímo u pojišťovny – to jsou největší přednosti služby ePojisteni.cz, která tak představuje opravdu dobrého pomocníka při hledání a uzavírání nových pojistek. Funguje navíc zdarma a nezávazně, takže pokud nemáte problém s tím, že vám budou volat a snažit se vám prodat alespoň nějaké pojištění, rozhodně není důvod ePojisteni.cz nezkusit.

No items found.