IKS Dluhopisový PLUS - dluhopisové portfolio pro zhodnocení vašich úspor

Začněte s fondy Komerční banky investovat do širokého dluhopisového portfolia. Fond IKS Dluhopisový PLUS představuje atraktivní alternativou k dlouhodobějším termínovaným vkladům. S jakou strategií oslovuje začínající i zkušené investory?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
6/12/2020 1:00 AM

Otevřený podílový fond IKS Dluhopisový PLUS se mezi fondy Komerční banky zařadil v roce 2000 s cílem stát se alternativou pro spořící účty a dlouhodobější termínované vklady v bankách. Tomuto záměru přizpůsobuje strategii, která vyzdvihuje české státní dluhopisy. Při pravidelném investování je minimální částka 300 Kč. Pro jednorázovou investici je stanovené minimum 5000 Kč.

druh fondu:dluhopisový
měna:CZK
rok založení fondu:2000
investiční horizont:3 roky
investiční riziko:3 (na stupnici 1 až 7)

IKS Dluhopisový PLUS loví na dluhopisových trzích

Dluhopisovým fondům nezřídka chybí určitá dynamika, nebo naopak schopnost při zajímavém zhodnocení udržet podprůměrnou úroveň rizika. Zlatou střední cestou z hlediska poměru výnos/riziko se vydává strategie dluhopisového fondu IKS Dluhopisový PLUS. Preferuje emitenty z Evropy, konkrétně alespoň 30 % majetku musí dle statutu fondu tvořit české státní dluhopisy. Podkladem pro rozhodování o rozložení majetku je makroekonomická prognóza.

Zbýbající část portfolia investuje portfolio manažer do zahraničních dluhopisů denominovaných v cizí měně. Minimálně 70 % portfolia je měnově zajištěno. Z hlediska odvětví má fond nejsilnější pozice ve finančních službách, vládních dluhopisech a síťových službách.

Rozložte vaše úspory na 3 roky

Přemýšlíte, kam uložit vaše volné finanční prostředky? Fond IKS Dluhopisový PLUS s minimální dobou investice na úrovni 3 let je silnou konkurencí pro dlouhodobější termínované vklady. Strategie nebude sympatická konzervartivním investorům. Pohyby cen na dluhopisových trzích vyžadují investora s mírně dynamičtějším profilem. V porovnání s vklady je výhodou investování do podílových fondů dostupnost finančních prostředků.

Dlouhodobá výkonnost fondu IKS Dluhopisový PLUS

Výkon podílového fondu IKS Dluhopisový PLUS byl od roku 2008 do roku 2016 vyjma roku 2015 vždy kladný. Nejvyššího zhodnocení fond dosáhl v roce 2012, kdy se roční výkonnost zastavila na hodnotě 10,64 %. V roce 2015 byla výkonnost -0,60 %. V roce 2016 nabídl fond výnos 1,52 %.

No items found.