ING Aria Lion Balanced – skvěle balancuje mezi mírou rizika a výnosem

Fond fondů ING Aria Lion Balanced se řadí mezi profilové podílové fondy, které hledají ideální poměr mezi mírou investičního rizika a potenciálním výnosem investice. Je pro vás rozložení investice mezi dluhopisy a akcie vhodnou investiční strategií?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
6/12/2020 1:00 AM

Otevřený fond fondů ING Aria Lion Balanced vznikl v roce 2014 v rámci ING fondů jako profilový fond. Jeho cílem je dosahovat potenciálně vyššího výnosu. Portfolio průměrně tvoří z 50 % akcie. Zaujme tak investory, kteří jsou připraveni na výkyvy finančních trhů. Vstupní poplatek je 0 %. Minimální částka pro pravidelnou měsíční investici je 100 Kč.

druh fondu:fond fondů
měna:CZK
rok založení fondu:2014
investiční horizont:3 roky a déle
investiční riziko:4 (stupnice 1 až 7)

ING Aria Lion Balanced chytře investuje do konzervativních i rizikovějších fondů

Snažíte se při investování do podílových fondů najít správnou rovnováhu mezi akciovými a dluhopisovými fondy? S ING fondy a konkrétně fondem fondů ING Aria Lion Balanced je váš problém vyřešen. Portfolio si v čase drží vyvážený poměr konzervativní a dynamické složky. Díky přítomnosti dynamických aktiv mohou investoři dosáhnout potenciálně vyššího zhodnocení, nicméně to s sebou přináší také ochotu zařazovat do portfolia rizikovější cenné papíry.

Mezi dominantní regiony akcií patří Evropa a Severní Amerika. V malé míře jsou zastoupeny také rozvíjející se trhy a Japonsko. U dlouhopisů jsou preferovány korporátní a státní dluhopisy. Geografické rozložení portfolia otevírá dveře na hlavní světové trhy a zároveň rozptyluje riziko.

Převážně jasno nebo polojasno, přechodně oblačno

Předpověď rizik u fondu ING Aria Lion Balanced neudělá radost konzervativním investorům. Pro ty odvážnější s delším investičním horizontem se však jedná o velmi zajímavou příležitost. Je však nutné počítat s kolísáním hodnoty kvůli dynamické složce portfolia. Cílový výnos fondu může výrazněji ovlivnit dění na burze a celá řada makroekonomických faktorů.

Dlouhodobá výkonnost fondu ING Aria Lion Balanced

Od vzniku dosáhl fond fondů ING Aria Lion Balanced zhodnocení ve výši 11,14 %. Za rok 2015 přinesl investorům výnos ve výši 5,87 %.

No items found.