KB Dluhopisový - jasná volba pro uchování hodnoty majetku

Fond, který získal v žebříčku společnosti Lipper nejvyšší možné hodnocení z hlediska uchování hodnoty majetku investorů, by byla chyba přehlížet. Pro jaké typy investorů je určen a vyplatí se i vám do něj vložit volné finanční prostředky?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
6/12/2020 1:00 AM

Vysoce konkurenceschopný podílový fond KB Dluhopisový patří do nabídky fondů Komerční banky od roku 2007. Od založení již několikrát dokázal, že je velmi atraktivní alternativou pro termínované vklady. Díky tomu získal jak zmíněné prestižní ocenění, tak důvěru ze strany mnoha českých investorů. Minimální částka pro pravidelnou investici je 300 Kč, jednorázově lze do fondu investovat od 5000 Kč. Vstupní poplatek je 1 %.

druh fondu:dluhopisový
měna:CZK
rok založení fondu:2007
investiční horizont:2 roky
investiční riziko:3 (na stupnici 1 až 7)

KB Dluhopisový zůstává s investicemi doma

Strategie podílového fondu KB Dluhopisový je založena na investování do portfolia českých státních korunových dluhopisů. Portfolio manažer doplňuje fond o dluhopisy českých měst a domácích podniků, čímž zvyšuje výnosový potenciál. Podkladem pro zastoupení splatností v portfoliu je makroekonomická prognóza. Různě dlouhá splatnost diverzifikuje riziko možné ztráty plynoucí z investování.

Dluhopisový fond přebírá vedení od termínovaných vkladů

Tento podílový fond se bude zamlouvat investorům, kteří touží více rozložit své úspory. KB Dluhopisový je skvělou volbou pro uchování hodnoty majetku. Míra rizika a potenciální výnos z něj dělá alternativu k termínovaným vkladům. Doporučená minimální doba investice je na úrovni 2 let.

Dlouhodobá výkonnost fondu KB Dluhopisový

Od roku 2008 do roku 2016 dosahoval fond KB Dluhopisový vždy kladného výnosu s výjimkou roku 2013, kdy byl výsledek -0,39 %. Za rok 2016 byla výkonnost 0,49 %.

No items found.