Miliardáři Bill Gates a Warren Buffett se shodli na nejlepší knize, která kdy byla napsána

Poprvé se potkali v roce 1991 a od té doby je pojí silné přátelství. Miliardáři Bill Gates a Warren Buffett mají stejný názor na spoustu věcí, oba se také věnují filantropii a velmi rádi čtou. Pro magazín CNBC se nyní podělili o svůj názor na nejlepší knihu, která byla kdy napsána. A oba muži se překvapivě shodli - nejvíce si zamilovali knihu Business Adventures od Johna Brookse.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

"Ta kniha byla napsána před více než 40 lety, já jsem se k ní dostal před 20 lety, když mi ji Warren půjčil. A i po takové době zůstává Business Adventures tou absolutně nejlepší knihou, jakou jsem kdy četl," prohlásil Bill Gates. "John Brooks je mým nejoblíbenějším byznysovým autorem."

Business Adventures je mimořádná kniha o podnikání, která má ale přesah i do běžného života. John Brooks, který dříve působil například v magazínu The New Yorker, zachytil v jeho nejslavnějším díle z roku 1969 dvanáct příběhů z Wall Street. A udělal to s nadhledem a velkou kvalitou.

Zakladatel Microsoftu Bill Gates a nejslavnější investor světa Warren Buffett.

"Na rozdíl od mnoha současných autorů Brooks neklouže po povrchu," řekl Gates. "Autor napsal obsáhlé dílo, které se věnuje konkrétním věcem a prozkoumává je do hloubky. Navíc všechny postavy jsou skvěle uvěřitelné. A v neposlední řadě: všechny byznysové postřehy a rady, které v knize zazní, jsou i po letech pořád relevantní."

Obsahuje kniha podle Gatese a Buffetta nějaké zásadní ponaučení? "Ano. Odnesl jsem si, že v každém podnikání je nejdůležitější lidský faktor. Nezáleží na tom, zda máte dokonalý výrobek, propracovaný výrobní plán nebo úžasný marketing. Pořád budete potřebovat ty správné lidi, abyste mohli vaše plány zrealizovat," uzavírá Gates.

No items found.