Curt von Badinski: Muž, který létá do práce letadlem

Jedno letadlo, dvě auta, více jak 1200 km a šest hodin. I takhle může vypadat cesta do práce a zpět. Curt von Badinski je mechanický inženýr a spoluzakladatel technologického startupu sídlícího v San Franciscu, kam dojíždí každý den z Los Angeles – a pro své cesty volí jako dopravní prostředek letadlo.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Pět dní v týdnu von Badinski vstává v pět ráno, aby se po 15minutové jízdě autem na letiště Bob Hope Burbank nalodil na palubu letadla a během 90 minut přeletěl do Oaklandu vzdáleného 568 km. Své auto vždy nechává zaparkované blízko odletové haly letecké společnosti Surf Air. Tato kalifornská aerolinka nabízí za měsíční poplatek neomezený počet letů jednomotorovým letadlem. Von Badinski za zpáteční lety z Burbanku do Oaklandu platí 2300 dolarů (asi 52 tisíc Kč).

Čas v letadle využívá k nerušené práci

Aby se mohl vyhnout hlavnímu terminálu, přeskočit běžné bezpečnostní kontroly a nasednout do letadla jen pár minut po tom, co zaparkuje, musel von Badinski projít speciálním ověřením spolehlivosti (tzv. background check). Čas strávený v letadle využívá tento mechanický inženýr k ničím nerušené práci. Von Badinski si je vědom toho, že cestování letadlem není zrovna nejekologičtější variantou, a tak se tento fakt snaží kompenzovat alespoň tím, že na letišti v Oaklandu na něj čeká hybridní automobil, kterým se dopraví do San Francisca.

Von Badinski běžně dorazí do kanceláře v 8:30 ráno a z práce poté odchází v 17 hodin odpoledne. Po překonání cesty napříč rušným provozem zpátky na letiště je před ním ještě cesta letadlem a domů přilétá krátce po deváté hodině večer. „Šestihodinové dojíždění si ospravedlňuji tím, že tímto způsobem mám vše, co chci,“ vysvětluje. „Každé ráno se těším na nový den.“

No items found.