Ryan Kaji: Kolik vydělává nejbohatší youtuber

Teprve osmiletý Ryan ze Spojených států se tento rok stal nejlépe vydělávajícím youtuberem na světě. Informaci přinesl americký magazín Forbes, který jeho příjmy odhadl na 22 milionu dolarů, v přepočtu na půl miliardy korun.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Jeho kanál "Ryan ToysReview" vznikl v roce 2015 a od té doby jeho popularita strmě roste a získává si čím dál více diváků. Všechna Ryanova videa mají ke dnešku dohromady více než 5 miliard přehrání a odebírá je více než 17 milionu lidí. Náplň jeho videí je přitom jednoduchá: mladík na nich svým divákům ukazuje hračky, které zábavným způsobem komentuje a hodnotí.

Roztomilá videa, která baví hlavně děti

Když se reportéři americké televize NBC zeptali Ryana, čím to je, že se právě jeho kanál stal tak populární, odpověděl jim: "Protože jsem zábavný a vtipný." Není to ale jen Ryanova upřímnost a roztomilost, které stojí za úspěchem kanálu. Podle mediálních odborníků je klíčové, že se Ryanovi podařilo oslovit děti, které obecně platí za cílovou skupinu, která ještě před pár lety internetová videa tolik nesledovala.

Ryan v žebříčku nejlépe vydělávajících youtuberů nahradil Logana Paula, který si letos vydělal o půl milionu dolarů méně. Zdroj: Forbes

Právě tohoto faktu jsou si velmi dobře vědomé společnosti, které s Ryanem spolupracují, a mezi které se řadí ty největší obchody s hračkami ve Spojených státech. Podle časopisu Forbes si Ryan vydělal 1 milion dolarů takzvanými sponzorovanými videi, ve kterých ukazuje právě hračky firem, se kterými spolupracuje. Zbylých 21 milionu dolarů si pak vydělal díky reklamám umístěných v jeho videích.

No items found.