Nejlepší podílový fond na českém trhu

Hledáte podílový fond, do kterého můžete bez obav investovat? Prozkoumali jsme nabídku podílových fondů na českém trhu a vybrali ten nejlepší z nich, který dokáže zhodnotit vaše peníze zajímavě a bez výrazného kolísání.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
7/1/2021 1:00 AM

Jak jsme vybírali ten nejlepší podílový fond na trhu?

Nabídka podílových fondů je na českém trhu velmi široká, proto jsme si při hledání toho nejlepšího stanovili hned několik důležitých kritérií, která by měl splňovat:

  • historické zhodnocení dosahující minimálně 3 % p.a.
  • nízký poplatek
  • minimálně pět let na trhu
  • nízká kolísavost a stabilní výkonnost
  • záruka silné a stabilní finanční instituce, která fond spravuje

Který podílový fond považujeme za nejlepší?

Podílový fond J&T Money

Všechna naše kritéria splnil smíšený podílový fond J&T Money od J&T Banky. Co byste o něm měli vědět?

  • jeho historické zhodnocení se pohybuje okolo 4 % ročně (již po odečtení poplatků)
  • vstupní poplatek je 0,8 %
  • správcovský poplatek je 1 % p.a.
  • funguje již od roku 2012 a spravuje přes osm miliard korun
  • minimální vstupní investice je 300 korun
  • stojí za ním stabilní a prověřená instituce s dvacetiletou historií (recenzi J&T Banky si můžete přečíst tady)
  • už pětkrát získal mezi smíšenými fondy ocenění Investice roku, naposledy v roce 2019

Co se nám líbí na fondu J&T Money?

Největší výhodou podílového fondu J&T Money je ideální poměr mezi rizikem a ročním výnosem. Vyznačuje se totiž velice nízkou kolísavostí, a přitom stále poměrně vysokým historickým výnosem, který činí 3,95 % ročně. Líbí se nám také možnost investovat už od 300 korun a klidně na jediný rok, což dělá z fondu investiční příležitost pro širokou škálu investorů. Navíc ho spravuje J&T Banka, tedy důvěryhodná společnost, které se nemusíte bát svěřit své peníze.

Do čeho fond investuje?

J&T Money investuje především do firemních dluhopisů, což jsou cenné papíry, které firmy používají pro svůj rozvoj. Fond do svého portfolia vybírá jen silné firmy se stabilním postavením na trhu. Patří sem tak například energetická skupina EPH podnikatele a miliardáře Daniela Křetínského nebo sázková společnost Sazka Group.

Na jak dlouho do fondu uložit peníze?

Díky nízké kolísavosti je minimální investiční horizont fondu J&T Money nastaven na jeden rok. Ideální doba, na jakou byste měli do fondu investovat, abyste se dočkali optimálního výnosu, je pak jeden až tři roky.

Jak investovat do fondu J&T Money?

Stačí vyplnit tento registrační formulář na stránkách J&T Banky. Hned poté můžete začít investovat do fondu J&T Money už od 300 korun.

Závěr

Ačkoli na trhu můžete najít fondy s vyšším výnosem, než nabízí J&T Money, zpravidla platí, že čím vyšší je výnos, tím vyšší jsou i poplatky a riziko. Naopak, pokud budete hledat mezi fondy s nízkými poplatky a rizikem, narazíte většinou na zcela neatraktivní výnosy. Předností J&T Money je to, že dokázal najít balanc mezi všemi těmito klíčovými parametry. Díky nim je fond přístupný opatrným investorům i naprostým nováčkům ve světě podílových fondů a představuje tak chytrou investici.

No items found.