Mutumutu - srovnání s ostatními životními pojištěními

Mutumutu uvedlo na trh moderní životní pojištění, které by mělo konkurovat nabídce tradičních pojišťoven. Jak se mu v tom daří? V čem je jiné a lepší? A jak obstojí jeho ceny oproti konkurenci? To zjistíte v našem článku.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
6/2/2022 1:00 AM

V čem se pojištění od Mutumutu liší od běžných životních pojištění?

Mutumutu se od běžných pojišťoven odlišuje především jednoduchým a přitom praktickým přístupem k životnímu pojištění. To se projevuje hned v několika ohledech:

1. Rozsah pojištění

Zatímco běžná životní pojištění zpravidla zajišťují pracovní neschopnost, trvalé následky úrazu, invaliditu, závažná onemocnění, úmrtí, hospitalizace následkem úrazu a nabízí k tomu nespočet dalších připojištění, Mutumutu se soustředí na tři nejzávažnější situace, které by vás mohly v životě potkat:

  • pracovní neschopnost důsledkem úrazu nebo choroby: V případě pracovní neschopnosti trvající déle než dva měsíce vám bude vyplácena měsíční renta. Pojištění se vztahuje i na onemocnění covid-19.
  • invalidita důsledkem úrazu nebo choroby: Pokud vám je přiznána invalidita 1. až 3. stupně, Mutumutu vám po celou dobu trvání pojištění vyplácí rentu.
  • úmrtí: V případě úmrtí je vašim blízkým vyplacena částka, díky které nebudou muset řešit v danou chvíli alespoň finanční potíže. Také v tomto případě se pojištění vztahuje i na důsledky onemocnění covid-19.

Pojištění od Mutumutu vás navíc kryje i v případě pracovní neschopnosti způsobené bolestmi zad či psychickým onemocněním, což je věc, které se klasické pojistky ještě stále vyhýbají. Všechno důležité je tedy obsaženo v samotném produktu a není potřeba si připlácet za další připojištění. Také v sobě nezahrnuje spoření. Tohle všechno ve výsledku znamená jediné - nižší cenu pojistky.

2. Výluky

Nejkomplikovanější částí většiny pojištění bývá seznam výluk. Mutumutu jich má přesně osm a jsou velmi jasně stanoveny. Nemáte nárok na pojistné, pokud dojde k pojistné události

  • pod vlivem alkoholu nebo omamných látek
  • v souvislosti s válkou, vzpourou nebo teroristickým útokem, který jste provedli vy sami (oběti teroristických útoků odškodněny jsou)
  • v důsledku sebevraždy nebo pokusu o ni
  • v důsledku úrazů nebo chorob diagnostikovaných před sjednáním pojištění, které jsme neuvedli v dotazníku při sjednávání pojištění
  • při řízení auta nebo stroje bez příslušného oprávnění
  • v důsledku radioaktivní kontaminace nebo jaderné havárie
  • v souvislosti s těhotenstvím, porodem nebo potratem (pokud se jedná o pracovní neschopnost)
  • při provozování rizikového sportu (pokud se jedná o pracovní neschopnost nebo invaliditu, úmrtí kryto je).

Díky tomu je pojistná smlouva krátká a srozumitelná, jak se můžete přesvědčit tady.

3. Odměna pro klienty, kteří pečují o své zdraví

Protože díky zdravému životnímu stylu můžete předejít mnoha pojistným událostem, Mutumutu vrací až 30 % z ceny pojistky klientům, kteří se o sebe starají. Konkrétně získáte až 20 % za sportovní aktivitu, např. běh, cyklistiku nebo prostou chůzi ale i za aktivitu na sportovišti jako je fotbal, plavání nebo jóga a další, 5 % pokud jste nekuřák a dalších 5 % za preventivní prohlídky u lékaře.

4. Sjednání online z domova

Zatímco u jiných pojišťoven je nutné navštívit kvůli sjednání životního pojištění pobočku, s Mutumutu nemusíte opustit pohodlí svého domova. Pojištění si můžete sjednat online během deseti minut.

Srovnání cen pojištění od Mutumutu s ostatními životními pojištěními

Srovnání cen nejsnáze ukážeme na modelových příkladech. Prvním bude 29letá žena s jedním dítětem, která je zaměstnaná jako kuchařka a její čistý měsíční příjem je 15 500 Kč. Mutumutu ji zajistí na 3 000 měsíčně v případě pracovní neschopnosti, 4 000 Kč měsíčně v případě invalidity 3. stupně, 2000 Kč měsíčně v případě invalidity 2. stupně a 500 000 Kč v případě úmrtí. Vyjde ji to na 324 Kč za měsíc. A jakou cenu zaplatí za podobné pojištění u pojišťoven?

  • Simplea: 463 Kč
  • Allianz: 569 Kč
  • MetLife: 690 Kč
  • AXA: 1 003 Kč
  • Generali: 1 063 Kč

Jako druhý příklad uvedeme 45letého muže, stavebního dělníka se zaměřením na fasády, který pracuje jako OSVČ. Má 2 děti, splácí hypotéku a jeho čistý měsíční příjem se pohybuje kolem 32 000 Kč. Mutumutu ho pojistí na 15 000 Kč měsíčně v případě pracovní neschopnosti a invalidity 3. stupně, na 7 500 Kč měsíčně v případě invalidity 2. stupně a 700 000 Kč v případě úmrtí. Cena za takové pojištění je 1 796 Kč měsíčně. Pojďme si ji tedy porovnat s cenami u pojišťoven:

  • AXA: 2 229 Kč
  • Simplea: 2 276 Kč
  • Allianz: 2 577 Kč
  • Generali: 2 800 Kč
  • MetLife: 4 104 Kč

Jak je vidět, cenové rozdíly jsou znatelné u obou pojištění. V druhém případě se navíc jedná o rizikově zaměstnaného OSVČ, který se u běžných pojišťoven setká s řadou příplatků a navíc potřebuje vyšší krytí například pro případ pracovní neschopnosti. Cena pojištění se tak u něj může vyšplhat až do výše několika tisíc korun. V prvním případě je zase vidět, že za podobné pojištění můžete zaplatit pár set korun, ale klidně také přes 1 000 Kč měsíčně, což je už mnohem výraznější finanční zátěž.

Vyplatí se vám pojištění od Mutumutu?

K výhodám Mutumutu patří srozumitelnost, transparentnost a samozřejmě také dobrá cena. Pokud tedy hledáte životní pojištění, kterému budete rozumět a nepřekvapí vás nesmyslnými výlukami, když ho budete nejvíce potřebovat, tento produkt by pro vás rozhodně mohl být správnou volbou. Zda se vám vyplatí i finančně navíc zjistíte velmi jednoduše - stačí na webu Mutumutu vyplnit krátký dotazník a během pár sekund vám bude nezávazně vypracována nabídka pojištění včetně ceny. V té si pak můžete jednotlivé parametry a odškodné částky upravit podle sebe a až když se vám bude výsledná nabídka líbit, začnete teprve sjednávat.

Závěr

Přestože je pojištění od Mutumutu na trhu teprve dva roky, hodnotíme ho jako velmi promyšlené. Soustředí se na důležité věci, přizpůsobí se vašim potřebám a nezatěžuje vás zbytečnostmi. Líbí se nám také možnost si ho jednoduše sjednat z pohodlí domova. Určitě si tím pádem zaslouží pozornost jako moderní alternativa k nabídce mnohdy zbytečně složitých a zkostnatělých životních pojištění na našem trhu.

No items found.