Top-Pojištění.cz – recenze pro rok 2021

Zorientovat se v nesčetných nabídkách pojištění zabere spoustu času a ne vždy nakonec najdeme tu skutečně nejvýhodnější. Hledání i sjednání nám ale mohou ulehčit online srovnávače, mezi které patří i Top-Pojištění.cz. Vyzkoušeli jsme, jestli se jeho služby vyplatí a zda v tom všem není nějaký háček.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
17/1/2021 1:00 AM

S čím nám pomůže služba Top-Pojištění.cz?

Top-Pojištění.cz je online srovnávač pojištění poskytovaných různými českými pojišťovnami. Kromě srovnání je schopen vám vybrané pojištění také zprostředkovat a uzavřít za zvýhodněnou cenu. Jeho hlavními výhodami jsou tedy:

  • rychlost: Vyplnění formuláře zabere 5 minut, porovnání je hotové během pár vteřin a případné sjednání vybraného pojištění stihnete za dalších 10 minut.
  • pohodlí: Kvůli porovnání ani sjednání nemusíte nikam chodit, vše vyřídíte z domova.
  • možnost výběru: Nabídky pojišťoven vidíte na jednom místě, stačí si jen vybrat tu nejvhodnější.
  • úspora: Nabídky zprostředkované přes Top-Pojištění.cz jsou často výhodnější než přímo u pojišťoven. Níže v článku se dočtete o cenových rozdílech u konkrétních nabídek.

Co si na Top-Pojištění.cz můžeme pojistit?

Nejčastěji si přes tuto službu lidé pořizují cestovní pojištění, ve kterém jsou jedničkou na trhu, a také povinné ručení. Top-Pojištění.cz ale nabízí i havarijní pojištění a pojištění domácnosti. Ke každému pojištění navíc najdete na webu užitečná doporučení týkající se jeho sjednání nebo pojistných podmínek a profily pojišťoven, které ho poskytují.

Jak se pojistit na Top-Pojištění.cz?

Vyhledání i sjednání pojištění přes Top-Pojištění.cz je velmi jednoduché. Stačí si na jejich internetových stránkách vybrat požadovaný druh pojištění a vyplnit příslušný formulář. Vzápětí uvidíte přehledné srovnání jednotlivých nabídek od nejlevnějších po nejdražší a pak už jen zbývá rozmyslet si, jestli máte o některou z nich zájem. Jakmile si vyberete, sjednání dokončíte přímo na webu.

Upozorníme ještě na dvě věci:

  • V oblasti pojištění je kromě zajištění klientů důležité taky hodně prodávat. O to se snaží i Top-Pojištění.cz, a tak můžete čekat, že se vás po vyplnění poptávky budou snažit ještě několikrát kontaktovat a zjistit, zda jste si vybrali, případně proč ne. Služba je ale stále nezávazná, a tak můžete vše s čistým svědomím odmítnout. Z vlastní zkušenosti můžeme potvrdit, že po definitivním „ne“ už nás nikdo znovu nekontaktoval.
  • Zní to sice jako samozřejmost, přesto ale připomínáme, že je nezbytně nutné pozorně číst všechny smlouvy, kontrolovat údaje a ptát se na nejasnosti. Když na poslední chvíli přijdete na něco, co se vám nelíbí, pojištění nesjednávejte. V Top-Pojištění.cz sice doporučují jen prověřené společnosti, ne každý produkt vám ale může nakonec vyhovovat. Nezapomínejte, že poslední slovo máte vždy vy.

Kolik můžeme ušetřit se službou Top-Pojištění.cz?

Podle informací uvedených na jejich webu to může být až 50 %, a tak jsme se rozhodli ověřit na cestovním pojištění, jestli Top-Pojištění.cz skutečně vyjde levněji. Pro jednu osobu, která se chystá na týdenní dovolenou v Itálii, vychází cestovní pojištění například takto:

  • VZP přes Top-Pojištění.cz – produkt Optimal: 175 Kč
  • VZP přímo – stejný produkt: 240 Kč
  • UNIQA přes Top-Pojištění.cz – produkt UNI5: 112 Kč
  • UNIQA přímo – produkt K5: 195 Kč (oproti nabídce u Top-Pojištění.cz má o 1 milion Kč nižší pojištění odpovědnosti, má ale navíc pojištění zavazadel na 15 000 Kč)
  • AXA přes Top-Pojištění.cz – produkt Komfort: 149 Kč
  • AXA přímo – stejný produkt: 229 Kč

Jak si můžete všimnout, Top-Pojištění.cz je skutečně schopné nám kvalitní pojištění poskytnout za nižší cenu než přímo pojišťovna.

Můžeme službě Top-Pojištění.cz věřit?

Služba Top-Pojištění.cz vznikla už v roce 2005 a jako oficiální pojišťovací zprostředkovatel je pod dohledem České národní banky. Od roku 2016 navíc službu vlastní v tuzemsku dobře známá a prověřená skupina ČSOB. Hodnocení od reálných klientů Top-Pojištění.cz si pak můžete přečíst například tady.

Závěr

Top-Pojištění.cz je přehledným srovnávačem a důvěryhodným zprostředkovatelem pojištění. K největším plusům služby patří to, že vám ušetří čas, jak jsme ale zjistili, dokáže opravdu šetřit i peníze. Pracuje zdarma, nezávazně a nemusíte se obávat opakovaných nepříjemných telefonátů. Standardně proběhne jen jeden, který byste pravděpodobně museli absolvovat i při sjednávání pojištění přímo u pojišťovny. Pokud tedy sháníte rychlé a výhodné pojištění, služba Top-Pojištění.cz se vám může jedině vyplatit.

No items found.