Výsledky Facebooku potěšily analytiky. Čistý zisk firmy za poslední čtvrtletí dosáhl 6,88 miliardy dolarů

Americká společnost Facebook potěšila trhy zveřejněním dobrých finančních výsledků za čtvrté čtvrtletí. Firma zaznamenala příjmy ve výši 16,64 miliardy dolarů, což znamená meziroční růst o 30 %. Facebooku se také podařilo zvýšit čistý zisk na 6,88 miliardy dolarů ze 4,24 miliardy před rokem. Akcie na zprávy zareagovaly růstem o 9 %.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Facebook v posledních měsících nezažíval zrovna své nejlepší období, podle některých analytiků je však z nejhoršího venku. Firmě se daří růst na nových a perspektivních trzích, nové uživatele získává zejména v Indii, Indonésii a na Filipínách. Uživatelská základna Facebooku a jeho dceřiných firem patří mezi největší na světě. Firma uvedla, že její aplikace každý měsíc používá více než 2,7 miliardy uživatelů.

Byť výsledky překonaly očekávání a Facebooku se podařilo růst ve všech klíčových parametrech, čtvrtletní zpráva zároveň odhalila, že zisk firmy rostl nejpomaleji za posledních 6 let. Pro firmu i akciové trhy tak bude podle analytiků důležité, aby Facebook dál zvyšoval počet nových uživatelů a mohl tak navyšovat své příjmy z reklamy.

Klíčové také bude, aby se ekonomicky dařilo firmám, které Facebook v posledních letech nakoupil, zejména aplikacím WhatsApp a Instagram. Zatímco Instagram patří mezi nejpopulárnější aplikace současnosti a jeho reklamní příjmy se stále zvyšují, WhatsApp do firemní kasy zatím příliš nepřispívá. I to chce Facebook změnit a do aplikace plánuje brzy nasadit více reklam.

No items found.