Disney má za sebou silné čtvrtletí. Výsledky překonaly očekávání analytiků

Americký zábavní gigant Disney ve středu oznámil hospodářské výsledky za první fiskální čtvrtletí. Společnost zaznamenala tržby ve výši 15,3 miliardy dolarů a zisk na akcii 1,84 dolarů a výrazně tak překonala očekávání analytiků. Ti předpokládali, že se firmě podaří vydělat 1,54 dolarů na akcii.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Nejrychlejší růst zaznamenal Disney u své služby pro sportovní fanoušky s názvem ESPN+. Ta funguje na bázi předplatného a v tuto chvíli má už přes 2 miliony uživatelů. Před 5 měsíci to přitom byla jen polovina.

Silný růst ABC a spuštění vlastní streamovací služby

Ve svém hlavním televizním byznysu, pod který spadá například i prodej televizních práv, rostl Disney meziročně o 7 %. Skvěle se také dařilo televizi ABC, jejíž zisk narostl o 40 %. Americký gigant je také stále aktivní v byznysu kolem zábavních parků, které provozuje po celém světě. Příjmy z této divize meziročně poskočily o 5 %.

Firmě se pak příliš nedařilo v jejích aktivitách kolem tvorby filmů. Před rokem mělo její filmové studio mimořádně silný rok, tento kvartál však jeho zisk poklesl o 63 %.

Disney se také chystá na spuštění vlastní streamovací platformy Disney+, která bude konkurovat Netflixu. Díky obří akvizici firmy 21st Century Fox za 71 miliard dolarů může Disney do své nabídky zahrnout řadu filmů z portfolia Foxu a stát se tak významným hráčem na poli videostreamingu. Generální ředitel firmy Bob Iger už naznačil, že rozvíjení služby Disney+ pro něj bude prioritou a že bude prosazovat, aby jeho platforma nabídla co nejvyšší počet exkluzivních filmů a seriálů. A to i za cenu toho, že by se v takovém případě mohly snížit příjmy z licencí za obsah, který Disney poskytuje dalším hráčům na trhu.