Kdy se losuje EuroJackpot

Losování probíhá každý pátek večer v 21:00 hodin. Každý týden se tedy můžete těšit na to, že se dozvíte, zda jste se stali výhercem této atraktivní loterie.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
13/3/2023 9:08 PM

Eurojackpot je jednou z nejpopulárnějších evropských loterií, která se stala oblíbenou mezi hráči po celém světě. Pokud se ptáte, kdy se losuje Eurojackpot, tak odpověď je, že losování probíhá každý pátek večer v 21:00 hodin. Každý týden se tedy můžete těšit na to, že se dozvíte, zda jste se stali výhercem této atraktivní loterie.

 

Historie Eurojackpotu

Eurojackpot byl založen v roce 2012 a provozovatelem hry je společnost Eurojackpot GmbH, která sídlí v německém městě Münster. Eurojackpot je hrou, která spojuje 18zemí v Evropě, což z ní činí jednu z největších loterií na světě. Mezi země účastnící se Eurojackpotu patří Německo, Dánsko, Finsko, Estonsko, Itálie, Island, Chorvatsko, Lotyšsko, Litva, Maďarsko, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Slovensko, Španělsko, Švédsko, Česká republika a Slovinsko.

Česká republika se připojila k Eurojackpotu v březnu 2014, tedy od 7. kola. Od té doby mohou čeští hráči soutěžit o stejné výhry jako hráči v dalších 17 evropských zemích, které se na této loterii podílejí.

Možné výhry

Jedním z důvodů popularity Eurojackpotu jsou jeho obrovské jackpoty. Maximální jackpot činí 90milionů eur a pokud se vám podaří ho vyhrát, stanete se okamžitě multimilionářem. Mezi největší výhry v historii Eurojackpotu patří 90 milionů eur, které vyhrála hráčka z Německa v květnu 2019, a 84,8 milionů eur, které vyhrál hráč z Finska v červenci 2018.

Kdy a kde se losuje EuroJackpot

Losování Eurojackpotu se koná v Helsinkách, Finsko. Hráči majína výběr z 50 čísel a dalších 10 tzv. "Euročísel". Aby hráč vyhráljackpot, musí uhodnout všechna čísla správně. Nicméně, i když se nepodařívyhrát jackpot, můžete stále vyhrát velké peníze v nižších výherních třídách.

Losování Eurojackpotu probíhá každý pátek večer v Helsinkách, Finsko. Hlavní část losování se koná v 21:00 hodin středoevropského času (CET) a výsledky jsou následně zveřejněny na oficiálních webových stránkách Eurojackpotu. Navíc se losování také vysílá v televizi v některých evropských zemích.

Kde si vsadit

Pokud si přejete zkusit své štěstí v Eurojackpotu, můžete si zakoupit lístky v prodejnách loterií nebo online prostřednictvím oficiálního webu hry. Losování Eurojackpotu probíhá každý pátek večer a výsledky jsou zveřejňovány okamžitě po skončení losování.

Eurojackpot v České republice provozuje společnost Sazka a.s., která má výhradní licenci na provozování loterií a sázek na území České republiky. Sazka a.s. také provozuje další loterijní hry, jako například Sportku nebo Šťastných 10.

Zdroj a foto: Sazka a.s. Autor: David Web

No items found.