Voyo - seriál Ordinace

Ordinace v růžové zahradě je český televizní seriál, který se vysílá na české televizi Nova od roku 2005. Seriál je jednou z nejúspěšnějších českých lékařských dramat a získal si velkou popularitu mezi diváky.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
8/7/2023 12:05 AM

Voyo vám přináší premiérové díly každé pondělí a hned v úvodu každého dílu vás čeká populární znělka, jejímž autory jsou Kamil Peteraj a Miro Žbirka. Ordinace v růžové zahradě bylo odvysíláno 199 dílů a Ordinace v růžové zahradě 2 více než 1 100 dílů.

Zde jsou některé zajímavosti o seriálu Ordinace:

  1. Seriál Ordinace v růžové zahradě se původně začal vysílat jako večerní telenovela. Později se však stal natolik oblíbeným, že byl převeden na formát seriálu se stálým vysílacím časem.
  2. Ordinace v růžové zahradě se natáčí v reálných prostorách nemocnice v Kladně. Interiéry i exteriéry jsou natáčeny v nemocnici Bulovka v Praze.
  3. Seriál se zaměřuje na práci lékařů, sester a dalších zdravotnických pracovníků v ordinaci a nemocnici. Příběh sleduje jejich profesní i osobní životy, vztahy a problémy.
  4. Hlavní postavou seriálu je doktor Martin Svoboda, kterého hraje herec Filip Čapka. Svoboda je vyhledávaným lékařem a oblíbeným hrdinou seriálu.
  5. Ordinace v růžové zahradě je známá také svými růžovými uniformami, které nosí sestry. Tato barva se stala symbolem seriálu.
  6. Seriál se v průběhu let stal platformou pro mnoho českých hereckých talentů. Mnozí herci a herečky začínali v Ordinaci a poté se prosadili i v jiných českých seriálech a filmech.
  7. Ordinace v růžové zahradě má mnoho fanoušků a sledovatelů, kteří se pravidelně těší na nové díly. Seriál se stal dlouhodobě jedním z nejsledovanějších pořadů v České republice.
  8. V roce 2020 byla vydána kniha "Ordinace v růžové zahradě: Příběh zasazený do reality", která pojednává o historii a vzniku seriálu. Knihu napsal scénárista seriálu Pavel Vácha.

Tyto zajímavosti ukazují, že Ordinace v růžové zahradě je velmi úspěšný český seriál, který si získal popularitu díky svému příběhu, hercům a autentickému zobrazení prostředí nemocnice.

Rádi byste měli k dispozici všechny díly Ordinace nebo viděli aktuální díly dříve než jsou v televizi? Podívejte se na Cenu předplatného Voyo. Případně se zaregistrujte a získejte 7 dní na vyzkoušení Voyo ZDARMA.

Autor: Lucie Kavanová, Foto a zdroj: Voyo