Apple Music - cena předplatného pro rok 2022

Máme pro vás aktuální ceny předplatného u služby Apple Music. Také se podíváme na to, jakými způsoby jde předplatné zaplatit z České republiky a srovnáme si Apple Music s konkurencí.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
2/4/2022 2:00 AM

Apple Music je hudební streamovací služba, za kterou stojí firma Apple. V České republice nabízí Apple Music tři varianty předplatného:

  • Individuální tarif - cena: 149 korun měsíčně. S tímto tarifem získáte jeden účet pro Apple Music. Hudbu si můžete pouštět bez reklam a offline.
  • Studentský tarif - cena: 69 korun měsíčně. Tarif určený pro studenty vysokých škol (váš statut studenta je potřeba ověřit). I v tomto tarifu můžete hudbu na Apple Music pouštět bez reklam a poslouchat ji offline.
  • Rodinný tarif - cena: 229 korun měsíčně. Rodinné předplatné Apple Music nabízí možnost vytvořit si až šest účtů pro každého člena rodiny. Na rozdíl od Spotify není potřeba, aby spolu všichni členové rodiny bydleli. S tímto tarifem budete moci poslouchat hudbu bez reklam a offline.

Jeden měsíc na vyzkoušení zdarma

Apple Music u všech tří tarifů (Individuálního, Studentského i Rodinného) nabízí možnost vyzkoušet si předplatné na nějakou dobu zdarma. Konkrétně se jedná o jeden měsíc, během kterého můžete službu využívat se všemi jejími funkcemi.

Pro využití nabídky je potřeba navštívit oficiální web služby, založit si tam Apple ID a zadat údaje k platební kartě. O svou kartu se podle našeho názoru nemusíte bát. Web služby Apple Music je dobře zabezpečený a navíc je Apple velká a spolehlivá firma.

Pozor: Po uplynutí zkušebního období se vám aktivuje placené předplatné a bude se každý měsíc automaticky obnovovat. Pokud ho tedy v budoucnu budete chtít zrušit, je potřeba tuto změnu provést v nastavení.

Jak se platí za Apple Music?

Z České republiky můžete předplatné zaplatit pomocí platební karty. Podporovány jsou debetní a kreditní karty od společností VISA, MasterCard a American Express.

Srovnání s konkurencí

Apple Music na našem trhu soupeří hlavně se službami Spotify a YouTube Music. Pojďme si nyní srovnat jejich ceny a podívat se na to, která se nejvíc vyplatí. Pro srovnání jsme si vybrali individuální tarif pro jednotlivce.

  • Apple Music - cena je 149 korun měsíčně
  • Spotify - cena je 5,99 euro měsíčně - v přepočtu zhruba 158 korun měsíčně.
  • YouTube Music - cena je 149 korun měsíčně (179 korun měsíčně, pokud si koupíte předplatné YouTube Premium).

Jak je vidět, Apple Music a YouTube nabízí stejné ceny. Spotify je pak o pár korun dražší. Pro kterou službu se tedy rozhodnout? Podle nás neexistuje nějaké univerzální doporučení.

Apple Music ocení hlavně fanoušci Applu a může tak být ideální aplikací pro majitele iPhonů, Maců a iPadů. Spotify má zase skvělou aplikaci s příjemným uživatelským rozhraním. YouTube Music pak doporučujeme zakoupit v rámci předplatného YouTube Premium, kdy ke službě YouTube Music získáte také možnost přehrávat si videa na YouTube bez reklam a stahovat si je.

Pokud nechcete za streamování hudby platit, můžete se zaregistrovat u všech zmíněných služeb a získat tak celkem sedm měsíců předplatného zdarma (Spotify nabízí tři měsíce zdarma, Apple Music také tři měsíce a YouTube Music jeden měsíc zdarma).

Co poslouchat?

A teď ta nejlepší část. Jakou hudbu si pustit, až si pořídíte Apple Music? Aplikace nabízí přes 70 milionů skladeb, takže k dispozici je opravdu velký výběr. Nechybí zde slavní zpěváci jako Eminem, Rihanna, Justin Timberlake či Ed Sheeran. Najdete tu také všechny slavné kapely jako Coldplay, Imagine Dragons, Beatles, Clean Bandit či Bee Gees.

No items found.