Apple One - cena předplatného pro rok 2022

Zajímá vás, kolik v České republice stojí služba Apple One? Máme pro vás všechny informace. Také vám řekneme, jak se platí a které služby od Applu pod ní spadají.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
2/4/2022 2:00 AM

Apple One je speciální předplatné, pod které spadají služby Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade a iCloud. Za jednu měsíční platbu tak získáte přístup hned ke čtyřem službám od Applu.

V České republice aktuálně Apple One nabízí dva tarify:

  • individuální tarif - cena je 285 korun za měsíc.
  • rodinný tarif - cena je 389 korun za měsíc (předplatné můžete sdílet až s pěti dalšími lidmi).

Apple One je možné vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Stačí se přihlásit na oficiálních stránkách služby, založit si účet a zadat údaje k platební kartě. O svou platební kartu se podle našeho názoru není potřeba obávat - Apple je velká mezinárodní firma a její web je dobře zabezpečený.

Jak se platí Apple One?

Apple One je v České republice možné zaplatit platební kartou. Podporovány jsou debetní a kreditní karty od společností MasterCard, VISA a American Express.

Nezapomeňte na to, že předplatné se každý měsíc automaticky obnovuje. Pokud ho tedy nebudete chtít v budoucnu dále používat, je potřeba ho zrušit v nastavení, abyste zbytečně neplatili.

Služby, které jsou součástí předplatného

Předplatné Apple One nabízí přístup ke čtyřem službám od Applu. Pojďme se na ně nyní blíže podívat.

  • iCloud - cloudové úložiště od Applu, do kterého můžete ukládat různé soubory jako například dokumenty, fotky či videa. V rámci individuálního tarifu Apple One získáte na iCloudu diskový prostor o velikosti 50 GB. V rámci rodinného tarifu získáte  200 GB dat.
  • Apple Music - hudební streamovací aplikace, která je podobná Spotify či aplikaci YouTube Music.
  • Apple Arcade - herní platforma, která nabízí přes 100 arkádových her, které můžete hrát na iPhonu, iPadu, Macu či Apple TV. K dispozici jsou hry jako Sonic Racing, Sneaky Sasquatch, Spyder od studia Sumo Digital či LEGO® Brawls.
  • Apple TV+ - streamovací služba, která konkuruje Netflixu, HBO GO, Disney+ či Prime Videu od Amazonu. Apple TV+ staví svůj obsah hlavně na originálních sériích z vlastní produkce jako Servant, Little America, The Morning Show či Central Park.

Vyplatí se Apple One?

Pojďme se nyní podívat, kolik by služby od Applu stály, pokud by se nakupovaly samostatně.

  • Za iCloud zaplatíme 29 korun měsíčně (za 50 GB) a 79 korun měsíčně (za 200 GB).
  • Apple Music vyjde na 149 korun měsíčně u individuálního tarifu a 229 korun měsíčně u rodinného tarifu.
  • Apple Arcade stojí 139 korun měsíčně (v ceně je i přístup pro celou rodinu).
  • Apple TV+ stojí také 139 korun měsíčně (včetně přístupu pro celou rodinu).

Pokud sečteme náklady za všechny tyto služby, dostaneme se na 456 korun měsíčně za jednoho uživatele a na 586 korun měsíčně za přístup pro celou rodinu.

Apple One oproti tomu stojí 285 korun měsíčně za jednoho uživatele a 389 korun měsíčně za celou rodinu.

Pokud tedy plánujete využít všechny čtyři služby, předplatné se rozhodně vyplatí a ušetří vám skoro 40 % u individuálního tarifu a přes 30 % u rodinného tarifu.