Spotify - cena předplatného pro rok 2024

Spotify je původem švédská služba, která umožňuje poslouchat hudbu na mobilu nebo počítači. Od roku 2013 je dostupná i v České republice. Zajímá vás, kolik u nás stojí a jaké jsou varianty předplatného? Vše jsme zjistili a máme pro vás přehled.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2023 1:00 AM

Spotify můžete používat i zdarma, poslech hudby bude ale přerušován reklamami. Pro plnohodnotné využití služby je potřeba zakoupit si některou variantu předplatného. Pojďme se nyní na jednotlivé varianty blíže podívat.

  • Individual - za toto předplatné zaplatíte 5,99 euro měsíčně. Dostanete jeden účet a hudbu budete moct poslouchat bez reklam. Písničky si také můžete stáhnout do Spotify aplikace a poslouchat je, i když jste offline. Jedná se o nejoblíbenější variantu předplatného, kterou využívá většina uživatelů.
  • Duo - cena tohoto předplatného je 7,99 euro měsíčně a dostanete za něj přístup ke dvěma účtům. Předplatné je určeno pro páry, které bydlí spolu. Při registraci je tedy potřeba zadat stejnou adresu. Spotify vás může náhodně požádat o potvrzení lokace, proto se nevyplatí švindlovat a předplatné využít pouze v případě, pokud s partnerem opravdu sdílíte společnou domácnost. Vedle poslechu hudby bez reklam a poslechu stažené hudby offline nabízí předplatné Duo i speciální playlist DuoMix, který obsahuje ty nejoblíbenější skladby obou uživatelů.
  • Family - za rodinné předplatné u Spotify zaplatíte 9,99 euro měsíčně. Dostanete za něj 6 účtů a také je potřeba, aby spolu všichni uživatelé bydleli, protože Spotify může náhodně vyžadovat potvrzení lokace. Vedle poslechu hudby bez reklam a možnosti stáhnout si hudbu a poslouchat ji offline dostanete také speciální playlist Family Mix. Ten je přizpůsobený vkusu celé rodiny a Spotify ho pravidelně doplňuje o nové písničky.
  • Student - za nejlevnější variantu předplatného určenou pro studenty zaplatíte 2,99 euro měsíčně. Tato varianta je dostupná pouze pro studenty akreditovaných vysokých a vyšších odborných škol, středoškoláci tedy mají smůlu. Předplatné je možné si aktivovat na této adrese. Využívat ho můžete 4 roky.
Tabulka s cenami předplatného Spotify. Předplatné má 4 varianty, začíná na 5,99 euro a končí na 9,99 euro měsíčně.
Jednotlivé varianty předplatného od Spotify.

Jeden měsíc na vyzkoušení zdarma

U všech variant předplatného nabízí Spotify jeden měsíc na zkoušku zdarma. Pro využití nabídky je potřeba registrovat se na webu Spotify a přidat údaje o platební kartě. O svou kartu se nemusíte obávat, Spotify je velká a spolehlivá firma a vaše údaje by měly být v bezpečí.

Pokud po skončení zkušební doby budete chtít přejít na placené předplatné, není potřeba se o nic starat. Po jednom měsíci si Spotify automaticky strhne 5,99 euro (u varianty Individual) a pak si bude peníze strhávat každý měsíc. Předplatné je pak možné kdykoli zrušit v nastavení.

V případě, že by vám Spotify během zkušební doby nevyhovovalo a nechtěli byste za něj platit, je potřeba se přihlásit do vašeho účtu a plán zrušit. V takovém případě vám Spotify nebude účtovat vůbec nic.

Jak se platí předplatné Spotify

Za Spotify můžete v České republice zaplatit platební kartou nebo PayPalem. Akceptovány jsou platební karty od společností Visa, Mastercard a American Express. Transakce se po zaplacení ukáže ve vašem internetovém bankovnictví s popisem “Spotify, kód transakce, Stockholm”.

Vyplatí se Spotify?

Z našich zkušeností můžeme Spotify rozhodně doporučit. Za 5,99 euroměsíčně si můžete pustit jakoukoliv skladbu na světě - a to za ty peníze stojí.Případně se můžete podívat na další Spotify Premium tarifya jejich ceny a funkce, které nabízí. Ať už v podoběSpotify PremiumDuo (pro páry), Spotify Premium Family (pro vícečlenné rodiny) nebo SpotifyPremium Student (jak již z názvu vyplývá - tarif vhodný pro studenty). Cose týče mobilní aplikace Spotify, tak ta je intuitivní a velmi dobře sepoužívá. Samotné Spotify můžete jinak používat i na desktopu, na tabletu, naherních konzolích, v chytrých televizích, v chytrých hodinkách a v různýchdomácích asistentech - například na Echu od Amazonu nebo na Nestu od Googlu.

Pokud by vám Spotify z nějakého důvodu nevyhovovalo, na českém trhu jsou dostupné i další hudební streamovací služby: 

  • YouTube Music - nabízí celkem tři tarify předplatného (individuální, rodinné a studentské). Předplatné pro jednotlivce stojí 149 korun měsíčně.
  • Apple Music - také nabízí tři tarify (pro jednotlivce, rodiny i studenty). Za předplatné pro jednotlivce zaplatíte 165 korun měsíčně.

Co poslouchat

A teď ta nejlepší část - co poslouchat, až si pořídíte Spotify nebo jinou streamovací službu? Výběr je doslova neomezený. Na Spotify, YouTube Music a Apple Music totiž najdete téměř každého umělce nebo kapelu. Poslouchat zde můžete více než 50 milionů písniček a neustále přibývají další. Vedle světově známých jmen jako Rihanna, Ed Sheeran či Eminem zde najdete i české kapely jako Chinaski, Kabát či Mig 21. Tak přejeme příjemný poslech!