Kód banky 2250 (Banka CREDITAS)

Kód banky 2250 náleží CREDITAS, což je jedna z bankovních institucí v České republice. CREDITAS byla založena v roce 1991 a zaměřuje se na poskytování finančních služeb pro fyzické osoby, podnikatele a firmy. Společnost nabízí širokou škálu produktů, včetně úvěrů, hypoték a investičních fondů.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
17/3/2023 5:26 PM

K čemu slouží kód banky 2250

Kód banky je unikátní číselný identifikátor, který slouží ke snazší identifikaci bankovních institucí při provádění bankovních transakcí. V České republice existuje mnoho bank, každá má svůj vlastní kód banky. Mezi tyto banky patří i CREDITAS, která je identifikována kódem banky 2250.

Kód banky 2250 je jedinečný pro CREDITAS a používá se k identifikaci této banky při provedení bankovních transakcí. Kód banky se obvykle uvádí spolu s číslem bankovního účtu příjemce, aby bylo možné provést převod peněz na správný účet.

Kód má důležitou roli při provádění bankovních transakcí. Bez něj by bylo obtížné a časově náročné identifikovat, ke které bance patří konkrétní bankovní účet. Kromě identifikace banky slouží kód banky také ke kontrole platby. Pokud kód banky a číslo účtu neodpovídají, systém bankovnictví transakci nepovolí a vrátí ji zpět na účet odesílatele.

Pokud chcete poslat peníze na účet vedený u CREDITAS, budete potřebovat uvést kód banky 2250 spolu s číslem bankovního účtu příjemce. Stejně tak, pokud někdo posílá peníze na váš účet vedený u CREDITAS, budete potřebovat sdělit mu kód banky 2250 a vaše číslo účtu.

Základní údaje

Oficiální název banky: Banka CREDITAS a.s.
Sídlo: Sokolovská 675/9, 186 00 Praha 8
IČO: 63492555
Kód banky: 2250
SWIFT kód banky: CTASCZ22
Dřívější název: Záložna CREDITAS, spořitelní družstvo

Historie CREDITAS

V roce 1996 byla založena 1. Třebíčská záložna, která byla později přeměněna na banku CREDITAS. V roce 2016 se jednalo o největší záložnu v Česku, než získala bankovní licenci.

V červenci 2018 spustila banka CREDITAS pilotní provoz aplikace Richee, což byla první multibankovní aplikace na českém trhu. Tato aplikace umožňovala uživatelům spravovat více účtů v různých bankách na jednom místě a splňovala podmínky evropské směrnice PSD2. Tato aplikace se později stala základem pro nové online bankovnictví CREDITAS Banking.

V roce 2019 zaznamenala banka CREDITAS zisk ve výši 263 milionů Kč, avšak o rok později zisk klesl na 114 milionů Kč, především kvůli vlivu koronavirové pandemie.

V roce 2020 investiční skupina Unicapital Pavla Hubáčka koupila sídlo J&T Banky v Praze, kde se následně přestěhovala Banka CREDITAS. V roce 2021 banka CREDITAS koupila leasingovou společnost Ekorent, která poskytuje financování zejména soukromým lékařům.

V červenci 2022 banka CREDITAS podepsala smlouvu o koupi Expobank CZ a v říjnu téhož roku dokončila tuto transakci a změnila název na Max banka. Max banka by se měla zaměřovat zejména na online služby pro mladší klientelu.

Autor: David Web, Zdroj a foto: CREDITAS