Kód banky 7960

Kód banky 7960 náleží ČSOB Stavební spořitelna, a.s., což je česká banka specializující se na stavební spoření a nabízející také další bankovní a finanční produkty. Banka byla založena v roce 1992 a od roku 1999 patří do skupiny KBC Bank.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
23/3/2023 3:09 PM

K čemu slouží kód banky 7960

Kód banky 7960 patří ČSOB Stavební spořitelna, a.s., což je česká banka specializující se na stavební spoření a poskytující také další bankovní a finanční produkty. Banka byla založena v roce 1992 a od roku 1999 patří do skupiny KBC Bank.

SWIFT kód ČSOB Stavební spořitelny je CEKOCZPP, což je stejný jako SWIFT kód mateřské banky ČSOB, protože ČSOB Stavební spořitelna je dceřinou společností ČSOB.

Kód banky se používá k jednoznačné identifikaci banky při mezinárodních transakcích a platebních převodech. Banky mají přiděleny specifické kódy, které se skládají z unikátního čísla, které identifikuje konkrétní banku. Tyto kódy se používají pro rychlé a bezpečné převody peněz mezi bankovními účty různých bank.

KBC Bank je belgická bankovní skupina, která působí v několika zemích po celém světě. Kromě ČSOB Stavební spořitelny, a.s. v České republice, patří do skupiny KBC Bank také ČSOB (Československá obchodní banka), a.s. a další banky v jiných zemích.

Základní údaje

Oficiální název banky: ČSOB Stavební spořitelna, a.s. (Českomoravská stavební spořitelna a. s.)
Sídlo: Vinohradská 3218/169, Praha 10
IČO: 49241397
Kód banky: 7960
SWIFT kód banky: nemá

Historie  ČSOB Stavební spořitelny (kód banky 7960)

ČSOB Stavební spořitelna je jednou z nejvýznamnějších stavebních spořitelen v České republice. Historie této společnosti sahá až do roku 1992, kdy byla založena pod názvem Stavební spořitelna České spořitelny. V roce 2000 se pak stala součástí belgické bankovní skupiny KBC Bank.

Počátky stavebního spoření v Československu se datují až do konce 19. století. Tehdy byly založeny první stavební spořitelny, které měly za cíl podpořit výstavbu bytů a domů pro obyvatele. V roce 1992 byla založena Stavební spořitelna České spořitelny, která se stala jednou z největších stavebních spořitelen na českém trhu.

V roce 2000 se Stavební spořitelna České spořitelny stala součástí bankovní skupiny KBC Bank. Společnost se soustředila na poskytování stavebních spořitelních úvěrů a na rozvoj moderních finančních produktů pro své klienty. V roce 2003 se společnost přejmenovala na ČSOB Stavební spořitelna.

ČSOB Stavební spořitelna se v průběhu let stala jednou z nejvýznamnějších stavebních spořitelen v České republice. V roce 2010 získala ocenění "Stavební spořitelna roku" v soutěži "Bankovní dům". V roce 2012 se stala největším poskytovatelem stavebních spořitelních úvěrů na českém trhu.

V posledních letech se ČSOB Stavební spořitelna zaměřuje na rozvoj moderních finančních produktů, jako jsou spořicí účty s vysokým úrokem, investiční nástroje a pojištění. Společnost také poskytuje úvěry na bydlení a na financování energetických úspor. S více než 1,2 miliony klientů a 87 pobočkami po celé České republice je ČSOB Stavební spořitelna důležitým hráčem na českém finančním trhu.

Autor: David Web, Zdroj a foto: