Kolik stojí duplikátu velkého technického průkazu

Vydání duplikátu velkého technického průkazu v České republice zajišťují příslušné úřady, konkrétně odbory dopravy na městských nebo obecních úřadech s rozšířenou působností. Pro získání duplikátu je nutné se obrátit na tyto úřady s příslušnou žádostí.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
18/12/2023 3:15 PM

Postup získání duplikátu velkého technického průkazu obvykle zahrnuje:

1.   Podání žádosti: Musíte navštívit příslušný odbor dopravy a podat žádost o vydání duplikátu. Součástí žádosti může být důvod, proč žádáte o vydání duplikátu (např. ztráta, odcizení, poškození).

2.   Doklady potřebné pro žádost: K žádosti je obvykle nutné přiložit osobní doklad (občanský průkaz nebo pas), případně další dokumenty jako je potvrzení o odcizení v případě krádeže.

3.   Poplatek: Za vydání duplikátu je stanoven poplatek, který se může lišit v závislosti na konkrétním úřadu a na okolnostech vydání duplikátu. Cena se může pohybovat v řádech několika stovek korun.

4.   Čekací doba: Po zaplacení poplatku a předložení všech potřebných dokumentů vám bude duplikát velkého technického průkazu vystaven, což může trvat několik dní.

Je důležité si uvědomit, že proces a poplatky se mohou mírně lišit v závislosti na místních předpisech a postupech. Doporučuji vám kontaktovat přímo odbor dopravy na městském nebo obecním úřadě ve vašem místě pro získání nejaktuálnějších a nejpřesnějších informací.

Více informací:

 Autor: Vladimír Daněk, Zdroj: Stanice STK, Foto: Pixabay