Kód banky 0600

Každá banka na světě má svůj unikátní kód, který je používán při provádění bankovních transakcí. V České republice má například jedna z největších bank MONETA Money Bank kód banky 0600.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
15/3/2023 4:22 PM

K čemu slouží kód banky 0600

Kód banky Moneta 0600 tedy kód, který jednoznačně identifikuje MONETA banku a používá se v rámci bankovních transakcí, jako jsou převody peněz, inkaso, platby kartou a další. Když se při transakci zadá kód 0600, banka ví, že se jedná o MONETA banku a peníze jsou převedeny na správný účet.

Při provádění bankovních transakcí je důležité mít správně vyplněné údaje, včetně kódu banky. Pokud je kód banky chybně zadaný, transakce může být zamítnuta nebo se mohou peníze dostat na nesprávný účet. V takovém případě je nutné provést reklamaci a trvat na vrácení peněz, což může být časově i finančně náročné.

Kód banky 0600 je důležitý také pro platební karty. Pokud máte kreditní nebo debetní kartu MONETA banky, bude na kartě uveden i kód banky 0600. Při používání karty je důležité ověřit, že se jedná o platbu na správný účet a kód banky je správně vyplněn.

Pokud řešíte zahraniční platební styk a potřebujete znát BIC/SWIFT kód MONETY, tak ten je AGBACZPP.

Základní údaje

Oficiální název banky: MONETA Money Bank, a.s.

Sídlo: BB Centrum, Vyskočilova 1442/1b, 140 28 Praha 4 Michle

IČO: 25672720

Kód banky: 0600

SWIFT kód banky: AGBACZPP

Historie MONETA Money Bank (kód banky 0600)

MONETA Money Bank byla založena v roce 1998, kdy americká korporace General Electric (GE) vstoupila se svou divizí GE Capital Bank na český trh. V roce 2008 prošla banka kompletní vizuální změnou a přejmenovala se na GE Money Bank. V roce 2016 se GE rozhodla prodat veškeré své finanční divize a GE Money Bank se tak stala ryze českou bankou, která vstoupila na burzu pod novým názvem MONETA Money Bank.

Nový název MONETA Money Bank přinesl bance silnou a jednoznačně rozpoznatelnou identitu jako ryze českou bankovní instituci. Banka si zachovala stabilitu a důvěryhodnost GE Money Bank, a zároveň umožnila bance se dále rozvíjet.

V dubnu 2020 MONETA zdvojnásobila svůj podíl na hypotečním trhu a vstoupila na trh stavebního spoření akvizicí společností Wüstenrot - stavební spořitelny a Wüstenrot hypoteční banky. MONETA Stavební Spořitelna byla přejmenována v červenci 2020 a v roce 2021 byla dokončena fúze hypoteční banky, která se stala součástí MONETA Money Bank. Toto rozhodnutí je součástí strategie banky být šampionem ve financování českých domácností a živnostníků.

Autor: David Web, Zdroj a obrázek: MONETA Money Bank