Raiffeisenbank SWIFT: Co to je a jak jej používat

‍Raiffeisenbank je česká banka, která se zaměřuje na poskytování finančních služeb pro podnikatele a firmy. Pro zahraniční platební styk je důležitým prvkem bankovního systému tzv. SWIFT kód, který Raiffeisenbank banka také nabízí svým klientům.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Základní pojmy
30/4/2023 10:24 PM

Co je SWIFT kód?

SWIFT kód, také známý jako BIC (Bank Identifier Code), je unikátní identifikátor banky používaný pro mezinárodní převody peněz. Tento kód se skládá z osmi až jedenácti znaků a identifikuje konkrétní banku, která se účastní mezinárodních finančních transakcí.

SWIFT kód je důležitý pro mezinárodní převody, protože pomáhá zajistit rychlou a bezpečnou přepravu peněz mezi různými bankami po celém světě. Každá banka má svůj vlastní SWIFT kód, což umožňuje jednoznačnou identifikaci banky a snadnější a rychlejší zpracování mezinárodních transakcí. Kód se skládá z unikátní kombinace písmen a číslic a je nutné jej poskytnout při každé mezinárodní platbě, aby byla správně směrována k cílové bance.

Naopak pro vnitrostátní transakce používá Raiffeisenbank kód banky5500.

Jaký je SWIFT kód Raiffeisenbank

SWIFT kód Raiffeisenbank je RZBCCZPP, což je unikátní identifikační kód používaný v mezinárodním systému SWIFT pro přenos finančních zpráv. 

Pozor, nepleťte si IBAN, který je jedinečný pro každý účet a SWIFT kód Raiffeisenbank, který je stejný pro všechny účty v Raiffeisenbank.

ZALOŽIT ÚČET V Raiffeseinbank s bonusem 3000 Kč

Jak používat SWIFT kód Raiffeisenbank banky pro mezinárodní transakce

Pro provedení mezinárodního bankovního převodu budete potřebovat několik informací a údajů:

1.   Účetní informace příjemce: Potřebujete znát úplný název a adresu banky příjemce, včetně SWIFT kódu banky. Dále potřebujete znát úplné jméno a adresu příjemce, včetně čísla jeho bankovního účtu.

2.   Částka a měna: Musíte specifikovat částku, kterou chcete poslat, a měnu, v níž chcete poslat platbu.

3.   Vaše účetní informace: Banka bude potřebovat vaše úplné jméno a adresu, včetně čísla vašeho bankovního účtu.

4.   Poplatek: Při mezinárodních bankovních převodech bývají účtovány poplatky, které mohou být buď přímo účtovány na váš účet, nebo odečteny z částky, kterou chcete poslat.

Je důležité zajistit správnost všech uvedených informací a údajů, aby převod proběhl bez problémů. Pokud máte jakékoli pochybnosti, je nejlepší se obrátit na svou banku, která vám může poskytnout potřebné informace a pomoci s převodem.

Autor: David Web, Zdroj a foto: Raiffeisenbank