Kód banky: FIO banka

Zajímá vás, jaký kód má FIO banka? Je to 2010. V našem článku se dozvíte, k čemu kód banky slouží, a přidáme také několik důležitých informací o samotné Fio bance.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
27/4/2023 7:55 PM

K čemu slouží kód banky a jak jej FIO banka používá

Účel bankovního kódu 2010 spočívá v identifikaci Fio banky a umožňuje snadnější zpracování plateb. Pokud chcete provést platbu na účet u Fio banky, musíte uvést kód banky 2010 v internetovém bankovnictví. Každá banka má přidělen svůj vlastní kód banky od České národní banky a kód banky Fio byl přidělen náhodně. Pokud potřebujete znát BIC/SWIFT kód Fio banky pro zahraniční platební styk, je to FIOBCZPPXXX.

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) je mezinárodní organizace, která poskytuje standardizovanou a bezpečnou platformu pro finanční instituce po celém světě pro zasílání a přijímání plateb, zpráv a dalších finančních informací. SWIFT poskytuje jednotný a bezpečný komunikační protokol, který umožňuje finančním institucím uskutečňovat transakce a komunikovat mezi sebou v reálném čase po celém světě. Banky a jiné finanční instituce používají SWIFT kódování (BIC) k identifikaci jednotlivých bank a umožňuje jim provádět transakce mezi sebou. SWIFT zajišťuje bezpečnost a důvěrnost finančních transakcí a má důležitou roli při mezinárodním obchodě a globální ekonomice.

Informace o Fio bance

Fio banka je česká banka, která se primárně specializuje na služby pro podnikatele. Nicméně, v její nabídce lze nalézt i běžné účty pro osobní použití, a to bez poplatků za založení či vedení. Vedle toho, banka nabízí další produkty jako například investiční fondy nebo úvěry. Pokud byste měli zájem o další informace o Fio bance, zde je malý přehled:

 

Historie FIO banky

Fio banka je jednou z největších českých bank, která se zaměřuje především na podnikatele a malé firmy. Banka byla založena v roce 1998 a postupem času se stala jedním z nejúspěšnějších hráčů na českém finančním trhu. Historie banky je zajímavá a plná příběhů, které stojí za pozornost.

Začátky Fio banky

Fio banka byla založena v roce 1998 jako Finanční a investiční společnost Praha. Zpočátku se banka zaměřovala především na investiční činnost a obchodování s cennými papíry. Nicméně, v roce 2000 se banka rozhodla rozšířit svou nabídku a začít nabízet i běžné bankovní služby.

V roce 2001banka změnila své jméno na Fio banka, aby tak lépe vyjadřovala novou orientaci na bankovní činnost. V té době byla Fio banka stále malou bankou, která se snažila prorazit na trhu s běžnými účty a kreditními kartami.

Růst a expanze banky

V roce 2004 banka získala licenci pro vlastní vydávání platebních karet, což byl pro ni velký krok vpřed. Díky tomu se Fio banka mohla stát plnohodnotnou bankou, která nabízí široké spektrum služeb pro své zákazníky.

V následujících letech banka neustále rostla a rozšiřovala svou nabídku. V roce 2007 začala Fio banka nabízet služby pro podnikatele, což se stalo jedním z hlavních pilířů růstu banky. V roce 2009 byla banka oceněna jako nejlepší banka pro malé a střední podniky.

V roce 2011 banka expandovala do Slovenska, kde založila pobočku Fio banka Slovensko. Tím se banka stala první bankou, která nabízí online bankovnictví na Slovensku.

Další kroky banky

V následujících letech banka neustále rozšiřovala svou nabídku a rozšiřovala svou působnost na nové trhy. V roce 2018 banka získala licenci pro fungování na trhu s hypotékami a začala nabízet hypoteční úvěry.

V roce 2009se Fio banka spojila se společností Patria Finance a změnila název na Fio banka, a.s. Patria Finance se stala dceřinou společností Fio banky a v roce 2015 byla sloučena s mateřskou bankou.

Fio banka se od svého založení zaměřovala především na podnikatele, kteří ocenili jednoduchost a výhodnost bankovních služeb. Později se však banka začala více zaměřovat i na běžné klienty a stala se jednou z nejvíce využívaných bank v České republice.

V roce 2010 získala Fio banka cenu Zlatá koruna v kategorii Banka roku od společnosti Komerční banka a byla také oceněna v soutěži Zelená banka, kde byla uznána za svůj přístup k ochraně životního prostředí. V roce 2018 byla Fio banka oceněna v soutěži Bankovní kreditka roku za svoji kreditní kartu Fio Business.

Dnes Fio banka nabízí širokou škálu bankovních služeb, včetně běžného účtu, spořicího účtu, kreditních karet, úvěrů, investičních fondů a dalších produktů. Její služby využívají desetitisíce klientů a banka patří mezi největší banky v České republice.

Zdroj a foto: FIO banka Autor: David Web