Kód banky 7950

Kód banky 7950 náleží Raiffeisen stavební spořitelně a.s. Raiffeisen stavební spořitelna je specializovaná bankovní instituce zaměřená na poskytování stavebního spoření a dalších finančních produktů a služeb spojených s tímto segmentem trhu.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
22/3/2023 2:56 PM

K čemu slouží kód banky 7900

Kód banky 7950 náleží Raiffeisen stavební spořitelně a.s. Tato banka je specializovaná na stavební spoření a další finanční produkty a služby spojené s tímto segmentem trhu.

Raiffeisen stavební spořitelna a Raiffeisenbank jsou součástí stejné finanční skupiny, konkrétně Raiffeisen Bank International AG se sídlem ve Vídni. Raiffeisenbank poskytuje široké spektrum bankovních služeb a produktů pro fyzické osoby, podnikatele a firmy, zatímco Raiffeisen stavební spořitelna je specializovaná na stavební spoření a finanční produkty související s tímto segmentem trhu. Obě banky jsou však součástí téže finanční skupiny, což zajišťuje synergie a spolupráci mezi nimi a poskytuje klientům širší spektrum finančních služeb.

Základní údaje

Oficiální název banky: Raiffeisen stavební spořitelna a.s.
Sídlo: Praha 3, Koněvova 2747/99
IČO: 49241257
Kód banky: 7950
SWIFT kód banky: nemá

Historie Raiffeisen stavební spořitelny (kód banky 7950)

Raiffeisen stavební spořitelna je specializovaná bankovní instituce se zaměřením na stavební spoření a další finanční produkty a služby spojené s tímto segmentem trhu. Zde je stručný přehled historie této banky.

Historie Raiffeisen stavební spořitelny sahá až do roku 1992, kdy byla založena jako Stavební spořitelna České spořitelny a.s. Tato banka se v průběhu let stala jednou z největších stavebních spořitelen v České republice. V roce 2000 byla Stavební spořitelna České spořitelny a.s. prodána rakouské finanční skupině Raiffeisen Bank International AG, která ji přejmenovala na Raiffeisen stavební spořitelnu.

V následujících letech Raiffeisen stavební spořitelna postupně rozšiřovala svou působnost na další trhy ve střední a východní Evropě, kde se v té době Raiffeisen Bank International AG stala jednou z nejvýznamnějších finančních skupin. V roce 2015 získala Raiffeisen stavební spořitelna licenci od České národní banky na provozování tzv. alternativního investičního fondu (AIF), což jí umožnilo nabízet nové investiční produkty svým klientům.

V současné době Raiffeisen stavební spořitelna nabízí širokou škálu finančních produktů a služeb spojených se stavebním spořením, jako jsou například stavební spoření, stavební úvěry, investiční produkty nebo pojištění. Banka se soustředí především na individuální klienty a poskytuje jim komplexní finanční služby s důrazem na inovativní a moderní řešení.

Autor: David Web, Zdroj a foto: Raiffeisen stavební spořitelna