Wise a Swift spojují síly pro rychlejší přeshraniční platby

Wise a Swift plánují umožnit bankám a finančním institucím poskytovat rychlejší mezinárodní platby. Toto partnerství bylo oznámeno nedávno a má za cíl zlepšit možnosti přeshraničního finančního transferu.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
21/9/2023 9:36 PM

Obě společnosti, Swift a Wise (původně Transfer Wise), se spojují v rámci dlouhodobého partnerství, které umožní finančním institucím rozšířit svou nabídku přeshraničních plateb. Tato spolupráce umožní platbám, které se posílají přes Swift, hladký průběh a zajištěnou transparentnost díky Wise s end-to-end sledovatelností. Finanční instituce budou schopny směrovat platební zprávy Swift přímo na Wise Platform, což je infrastrukturní řešení Wise pro banky a velké podniky.

Toto řešení, známé jako Correspondent Services, slibuje vyšší rychlost a pohodlí ve spojení s rozsáhlou platformou Swift, což bude, jak uvedly obě společnosti ve svém prohlášení, "začátek širšího vztahu," který reflektuje poptávku na trhu po dalších možnostech přeshraničního peněžního transferu.

Spotřebitelé požadují rychlejší přeshraniční platby, a Wise již dokáže zpracovat více než polovinu přeshraničních plateb svých zákazníků do 20 sekund a více než 90 % za méně než hodinu. Společnost tvrdí, že jednoduché konfigurační změny přinesou finančním institucím ještě rychlejší, pohodlnější a cenově dostupné mezinárodní platby.

Steve Naudé, výkonný ředitel Wise Platform, říká: "Víme, že banky čelí mnoha výzvám, pokud jde o vylepšení svých mezinárodních plateb, včetně potřeby integrovat novou technologii do stávající infrastruktury. Aktuální využití naší stávající platební architektury a optimalizace plateb prostřednictvím globální sítě Wise umožní bankám inovovat bez zbytečných obtíží. Díky kombinaci naší sítě s rozsáhlým dosahem a sledovatelností Swift budou mezinárodní platby pro banky rychlejší, pohodlnější a cenově dostupnější, aniž by musely investovat do velkých technologických změn."

Thierry Chilosi, ředitel pro strategii ve společnosti Swift, dodává: "Swift vytvořil infrastrukturu, která spojuje celý svět a je důvěryhodná, na níž se spoléhá každodenně. Naše partnerství s Wise ilustruje, jak může Swift sloužit jako základ pro inovace celého odvětví, zlepšit přeshraniční platby a rozšířit možnosti dostupné pro zákazníky po celém světě. Toto spolupráce bude zásadní v našem společném úsilí o dosažení cílů G20 pro přeshraniční platby a umožní bezproblémový, efektivní a bezpečný pohyb hodnoty v roztříštěném světě."

Zdroj a Foto: Wise, Autor: Vladimír Daněk