Kód banky 5500 (Raiffeisenbank)

Kód banky 5500 náleží Raiffeisenbank, což je jedna z bankovních institucí v České republice. Raiffeisenbank byla založena v roce 1993 a zaměřuje se na poskytování finančních služeb pro fyzické osoby, podnikatele a firmy.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
20/3/2023 11:03 AM

K čemu slouží kód banky 5500

Kód banky 5500 patří Raiffeisenbank, což je jedna z předních bankovních institucí v České republice. Tento identifikační kód je používán pro určení této banky v mezinárodním bankovním systému, což znamená, že se používá pro různé bankovní transakce, jako jsou například převody peněz, platby a další bankovní operace, a to jak uvnitř země, tak i v zahraničí.

Kód banky 5500 umožňuje přesné identifikování Raiffeisenbank v bankovních transakcích a zajišťuje tak bezpečnost a efektivitu převodů peněz a dalších finančních transakcí. Tento kód je využíván při mezinárodních bankovních převodech, kdy banky potřebují přesné informace o příjemci peněz, včetně názvu banky a adresy banky. Kromě toho se kód banky 5500 používá také k ověření identity banky při transakcích a zamezení podvodů.

kód banky 5500 Raiffeisenbank udělila ČNB, která je centrální bankou České republiky a zodpovídá za regulaci bankovního sektoru v zemi.

Akce pro nové klienty Raiffeisenbank

Raiffeisenbank pořádá pravidelné akce pro nábor nových klientů. Například odměnu až 3000Kč pro nově založené účty.

ZALOŽIT ÚČET V Raiffeseinbank s bonusem 3000 Kč

SWIFT kód Raiffeisenbank

SWIFT kód Raiffeisenbank je RZBCCZPP, což je unikátní identifikační kód používaný v mezinárodním systému SWIFT pro přenos finančních zpráv. SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) je mezinárodní síť, která umožňuje bankám a finančním institucím přenášet finanční zprávy a transakce mezi sebou. SWIFT kód banky je nezbytný pro zpracování mezinárodních bankovních transakcí a přenos finančních prostředků.

Kódy bank jsou udělovány Mezinárodní organizací pro standardizaci (ISO). ISO definuje standardy pro kódy bank, které jsou používány po celém světě. Kódy bank jsou důležité pro efektivní fungování mezinárodních finančních transakcí a přenosů peněz, a proto je důležité, aby byly správně uděleny a používány.

Mezinárodní identifikační kódy bank, jako je například SWIFT kód, jsou udělovány organizací s názvem Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT). Tato organizace sídlí v Belgii a poskytuje bankám po celém světě jedinečné identifikační kódy, které jsou používány pro usnadnění mezinárodních bankovních transakcí. Kromě toho existují i jiné organizace, které v různých zemích spravují národní bankovní kódy, jako je například Národní clearingové centrum v České republice.

Základní údaje

Oficiální název banky: Raiffeisenbank a.s.
Sídlo: Hvězdova 1716/2b, 140 78 Praha 4
IČO: 49240901
Kód banky Raiffeisenbank: 5500
SWIFT kód banky: RZBCCZPP

Historie Raiffeisenbank (kód banky 5500)

Raiffeisenbank je jednou z nejvýznamnějších bank v České republice a patří do mezinárodní bankovní skupiny Raiffeisen. V následujícím článku si povíme něco o historii této banky, která se v posledních letech stala významným hráčem na českém trhu.

Historie Raiffeisenbank sahá až do roku 1993, kdy byla založena jako součást Rakousko-německé bankovní skupiny Raiffeisen. Od svého počátku se Raiffeisenbank zaměřovala na poskytování finančních služeb pro fyzické osoby, podnikatele a firmy.

V roce 2001 se Raiffeisenbank stala součástí Raiffeisen International, což byla skupina bankovních a finančních institucí s působností v Evropě a Asii. V té době se Raiffeisenbank zaměřovala na poskytování úvěrů, hypoték a dalších finančních služeb.

V následujících letech se Raiffeisenbank stala jednou z největších bank na českém trhu a její působnost se rozšířila i do dalších zemí střední a východní Evropy. V roce 2010 se Raiffeisenbank sloučila s eBankou, což umožnilo bankovním klientům používat moderní technologie a vylepšené bankovní služby.

V roce 2017 získala Raiffeisenbank ocenění "Nejlepší banka roku" v kategorii korporátních a průmyslových klientů v České republice. Toto ocenění ukazuje, že Raiffeisenbank má vynikající vztahy s klienty a je schopna nabídnout konkurenceschopné produkty a služby.

V roce 2020 se Raiffeisenbank zapojila do iniciativy "Společně pomůžeme" a poskytla finanční podporu v boji proti pandemii COVID-19. Raiffeisenbank také nabídla odložení splátek úvěrů pro klienty, kteří byli zasaženi dopady pandemie.

Dnes je Raiffeisenbank jednou z nejvýznamnějších bank v České republice a nabízí širokou škálu finančních produktů a služeb pro fyzické osoby, podnikatele a firmy. Její působnost se rozšířila do dalších zemí a banka se stále snaží zlepšovat své služby a inovovat v oblasti finančních technologií.

Autor: David Web, Zdroj a foto: Raiffeisenbank