Majitel Amazonu si kupuje největší jachtu na světě za 11 miliard

Jeff Bezos, zakladatel a majitel společnosti Amazon, si udělal velkorysý dárek. Podle nedávných zpráv si Bezos zakoupil největší jachtu na světě v ceně 500mil dolarů, což je cca 11mld korun. Jeho impozantní majetek a úspěch jsou především důsledkem rychlého rozvoje Amazonu.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí

Amazon se stal globálním gigantem v e-commerce a poskytuje širokou škálu služeb. Jedním z klíčových prvků Amazonova ekosystému je také Amazon Prime Video, populární streamovací platforma, která přispívá k rostoucím příjmům společnosti. Podívejme se podrobněji na hlavní zdroje příjmů Amazonu, včetně Amazon Prime Video.

Rozvoj Amazonu

Amazon začal jako online knihkupectví v roce 1994 a od té doby se rozrostl do rozsáhlého e-commerce impéria. Hlavními faktory, které přispěly k úspěchu Amazonu, jsou:

  1. E-commerce: Amazon se stal jedním z největších online prodejců na světě. Nabízí širokou škálu produktů, včetně elektroniky, oblečení, kosmetiky, domácích potřeb a mnoho dalšího. Příjmy společnosti pocházejí z prodeje produktů a služeb na své platformě.
  2. Amazon Web Services (AWS): AWS je poskytovatelem cloudových služeb, který nabízí škálovatelnou a spolehlivou infrastrukturu pro podniky. Poskytuje řadu služeb, včetně serverů, databází, umělé inteligence a dalšího. AWS přináší značnou část příjmů Amazonu.
  3. Amazon Prime: Amazon Prime Video a Amazon Prime Game je placená předplatitelská služba, která nabízí členům rychlé a bezplatné doručení, přístup k streamování filmů a seriálů na platformě Amazon Prime Video, hudební streaming a další výhody. Členské poplatky z Amazon Prime představují významný zdroj příjmů pro společnost.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video je streamovací platforma, která se stal jedním z hlavních hráčů na poli videostreamingu. Nabízí rozmanitý výběr filmů, seriálů a originálního obsahu. Předplatitelé Amazon Prime mají přístup ke stovkám hodin obsahu bez reklam. Populární seriály, jako je "The Marvelous Mrs. Maisel", "The Boys" nebo "Fleabag", si získaly velkou popularitu mezi diváky.

Příjmy z Amazon Prime Video pocházejí z předplatitelských poplatků a reklamních partnerství. Společnost investuje do produkce vlastního obsahu a uzavírá exkluzivní smlouvy s tvůrci obsahu. Tím si zajišťuje široký sortiment atraktivního obsahu, což přispívá ke zvýšení počtu předplatitelů a příjmů z platformy.

Amazon se stal jednou z nejvýznamnějších společností světa díky svému rozsáhlému e-commerce obchodu, službám cloudového řešení a rozmanitosti svého ekosystému. Amazon Prime Video představuje důležitý zdroj příjmů pro společnost, nabízející široký výběr obsahu a přilákání mnoha diváků. Investice do streamovacího obsahu a exkluzivní smlouvy s tvůrci přispívají k růstu popularity Amazon Prime Video a zvyšování příjmů společnosti. Tato platforma je jen jedním z mnoha faktorů, které přispěly k majetku a úspěchu Jeffa Bezose, majitele Amazonu.

Autor: David Web, Zdroj: ČTK, Foto: Pixabay