Jeffu Bezosovi zůstane po rozvodu 75 % akcií Amazonu. Ponechá si i noviny či vesmírnou společnost

Jeff a Mackenzie Bezosovi oznámili, že se dohodli na rozvodovém vyrovnání. Bývalý manželský pár musel vyřešit, jak si rozdělí akcie společnosti Amazon a další majetek. Podle všeho to vypadá, že vyrovnání proběhlo hladce a ve smíru. Jeffu Bezosovi bude nově patřit 75 % akcií Amazonu z jejich společného jmění, na jeho bývalou ženu Mackenzie připadne 25 %.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
1/1/2021 1:00 AM

Mackenzie Bezosová se na Twitteru vyjádřila, že je šťastná z toho, že může svému bývalému manželovi zanechat 75 % akcií Amazonu včetně hlasovacích práv. Mackenzie také Bezosovi přenechá deník Washington Post a vesmírnou společnost Blue Origin.

Z Mackenzie Bezosové se stane 4. nejbohatší žena světa

Vyrovnání udělá z Mackenzie Bezosové 4. nejbohatší ženu na světě s majetkem o velikosti 36 miliard dolarů. Podle agentury Bloomberg se tak zařadí za Francoise Bettencourt Meyers, Alice Walton a Jacqueline Mars.

Jeff Bezos zůstane po rozvodu i dál nejbohatším mužem světa. Jeho celkový podíl v Amazonu dosáhne velikosti 12 %. Mackenzie Bezosová bude po vyrovnání držet celkem 4 % akcií firmy a stane se 3. největším akcionářem společnosti - hned po jejím bývalém manželovi a investičním fondu Vanguard.

Jeff Bezos vyjádřil své bývalé ženě uznání a v prohlášení jí poděkoval za to, jak situaci zvládli. "Jsem vděčný za její podporu a za její laskavost během tohoto procesu a velmi se těším na náš nový vztah, ve kterém budeme působit jako přátelé a rodiče našich dětí,“ řekl Bezos.