Prodlužování vlasů. Cena za lokny princezen

Naplnění pořekadla, že vlasy jsou korunou krásy, trápí nejednu ženu. Zejména ty, které mají vlasy jemné, suché, se sklonem k třepení konečků, lámavé nebo kterým vlasy padají. Pokud je pro vás sen o přirozené a husté hřívě vlasů nedosažitelný, zjistěte, jak si pomoci. Vlasy sedají prodloužit i zahustit, cena se ale obvykle počítá v desítkách tisíc.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
11/3/2024 9:52 AM

Různé metody prodlužování vlasů

Je řada metod, pomocí kterých můžete dosáhnout na dlouhé vlasy. Liší se způsobem provedení, cenou, trvanlivostí i účelem pro který vlasy prodlužujete. Jako první je třeba vybrat, zda budete vlasy prodlužovat krátkodobě například při společenské události nebo dlouhodobě. Zda toužíte jen po oživení účesu několika pramínky nebo jestli má být výsledkem kompletní proměna.

Metody prodlužování vlasů

Nejčastěji se vlasy prodlužují keratinem, používá se teplá nebo studená metoda. Prodlužování je možné i pomocí micro ringů, pásků, klipů či různých příčesků. Každá metoda má výhody i nevýhody.  

Teplý keratin

Na vlastní vlasy a jejich jednotlivé prameny se speciální pájkou za teploty okolo 200 °C připevní pramen cizích vlasů. Spoj je průhledný, drobný, nijak netlačí a zatížení vlasů je minimální. Vlasy dobře drží a odrůstají společně s vlastním vlasem. Spoje dovolují tvarování jakýchkoliv účesů. Po čtvrt roce je nutné je sundat a posunout znovu k hlavě. Sundávají se pomocí speciálních kleští a odstraňovače lepidla. Pramínek je nutné zkrátit a znovu připevnit. Spoj je vždy vystaven vodě, slunci a kadeřnickým přípravkům, pokud se aplikuje barva na vlasy přímo na spoj, snižuje se životnost spoje.

Levnější metodou je prodloužení pomocí plastových trubiček. Na pramenu se udělá uzlík, na který se navléká plastová trubička. Ta je roztavena za vysoké teploty. Metoda se používá u hustých vlasů, protože spoje jsou nápadné. Spoje jsou větší a vlastní vlasy se méně zatěžují.  

Studený keratin

Metoda upevňuje pásky ultrazvukovou pájkou. Pramen vlasů se roztaví za studena a nedochází k zahřívání vlastních vlasů. Metoda je šetrná a spoje jsou velmi nenápadné. Nemůže dojít k neúmyslnému popálení pokožky a není nutné zastřihávat konce přidávaných pramenů, protože se pramen posouvá tak, že se připojí nová keratinová destička a ta se znovu ultrazvukem upevní. Nevýhodou je vysoká cena při aplikaci i při obnovení.

Infografika, prodlužování vlasů

Prodloužení kovovými kroužky, micro ring

Napletené prameny se připevňují malými kovovými kroužky, ty se stisknou kleštičkami. Na vlastních vlasech neulpívá lepidlo a nejsou vystaveny vysokým teplotám. Jedná se o šetrnou metodu, realizuje se za studena a bez chemikálií. Kov je ale v účesu tvrdý a při dlouhodobém nošení není příjemný. Oproti keratinu spoje častěji padají a nejsou vhodné pro všechny typy vlasů. Aplikace je ale rychlá, prameny se snadno sundávají a posouvají. Spoje jsou však větší a více viditelné. Nelze tvořit některé účesy jako například vyčesání do vysokého culíku.

Lepící pásky

Vlasy je možné prodloužit pomocí pásků. Třícentimetrové tape-in se lepí na vlasy lepidlem. Pásky jsou tenké, lepidlo téměř neviditelné.Odrůstají s vlastními vlasy a jakmile je třeba je posunout, rozpouští se lepidlo, smývá se z pásku a po nanesení nového lepidla se pásek posouvá blíže ke kořínkům. Některé pásy se zažehlují žehličkou na vlasy. Výhodou je rychlá a snadná aplikace, ale při odrůstání jsou pásy viditelné. Oboustranné lepící pásky jsou vhodné pro jemné vlasy, spoje umožňují i vyčesání do vysokého culíku.

Jednoduché příčesky, clip in vlasy

Rychlou metodou prodloužení vlasů je použití příčesků, které se připevní sponkami. Vybírat můžete mezi dlouhými prameny, culíky, drdoly nebo například jen ofinou. Příčesek rychle sundáte a účes můžete různě proměňovat podle příležitosti. Cena za příčesky je příznivá a můžete je aplikovat v domácím prostředí.

Oblíbené je prodlužování vlasovými řadami se sponkami, přes které se natupírují vlastní vlasy a vše se uchytí lakem. Vlasy se připevní na několik hodin. Aplikace je jednoduchá, ale vlasy mohou padat a sjíždět.

Prodlužování vlasů, cena za trvalé prodloužení

Nejčastěji se vlasy prodlužují do délky okolo 45 až 50 cm.Cena se může lišit o tisíce korun a je určena:

  • kvalitou přidaných vlasů – přírodní, barvené, evropské, asijské, indické,
  • množství použitých pramenů – v desítkách kusů,
  • metodou prodloužení – nejdražší je injekční, laserové nebo síťové prodloužení vlasů,
  • volbou beauty salonu – ceny se liší napříč městy i jednotlivými salony až o tisíce korun.

Orientační cena za prodloužení vlasů v pražských salonech

   
Metoda prodloužení vlasů   
   
Orientační cenové   rozmezí   
   
Prodloužení keratin v délce   po lopatky   
   
8 až 13 tis. Kč   
   
Prodloužení keratin v délce   pod prsa   
   
14 až 18 tis. Kč   
   
Prodloužení vlasovými pásky   
   
13 až 17 tis. Kč   
   
Prodloužení ultrazvukem   
   
18 až 34 tis. Kč   
   
Prodloužení metodou micro   rings   
   
od 6 tis. Kč   

Cena jednoho pramínku se pohybuje okolo 100 až 300 Kč. V závislosti na délce i kvalitě. U prodlužování se obvykle používá 50 až 80 vlasových pramínků.  Následně se započítává cena aplikace.  

Jak vybrat metodu prodloužení vlasů

Prodloužené vlasy musí vypadat přirozeně, proto vybírejte kvalitní vlasy, které se blíží strukturou vašim vlastním vlasům. U nás (ČR)to znamená použití vlasů evropských, které mají podobnou měkkost a odstín. Buďte opatrní, pokud máte málo vlasů, přistupte spíše k zahuštění v kratší délce, dlouhé vlasy by nepůsobily dobře.

Myslete na to, že v závislosti na zvolené metodě prodloužení vlasů se budete muset dostavovat k vlasovému servisu. Nejpozději za tři měsíce je třeba prameny posunout zpět ke kořínkům. Ti, kteří mají vlasy jemné nebo rychle rostoucí, dochází na posunutí už ve dvouměsíčních intervalech.

Obnovení pramenů se platí zvlášť a cena se účtuje za každý posunutý kus (pramen). U obnovy počítejte s cenou okolo 3 tisíc korun.

Péče o prodloužené vlasy

Prodloužené vlasy je třeba umývat mnohem častěji, používají se šampony, které posilují a vyživují. Vlasy se mohou fénovat i žehlit, ale je třeba aplikovat přípravky chránící před teplem. Na rozčesávání se doporučují speciální kartáče. U jemných vlasů a vlasů s tendencí vypadávat může prodloužení vlasů vést k oslabení vlastního vlasu a urychlit vypadávaní.

Autor: Iva Vaněčková, Foto: Unsplash

Zdroje:

Ceníky náhodně vybraných salonů.

https://www.diamond-beauty.cz/clanky/metody-prodluzovani-vlasu/

https://www.prozeny.cz/clanek/dlouhovlaska-na-pockani-jake-jsou-metody-prodluzovani-vlasu-56275