Technika balayage krátké vlasy oživí a prokreslí. Pro koho se hodí?

Balayage skloňovaná ve všech pádech vyniká na dlouhých a vlnitých vlasech. U krátkých účesů ji chtějte také! Nádherně prokreslí rysy v obličeji, nositelka viditelně omládne, účes působí stylově, nadýchaně a získává na objemu.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
27/3/2024 11:10 PM

Nejoblíbenější technika barvení vlasů

Balayage je aktuálně pomyslnou královnou v technikách barvení vlasů. Celebrity po celém světě se pyšní hřívami s důmyslně prokreslenými pramínky vlasů. Světlé odstíny se nanášejí volně štětcem, nic se nebalí do alobalu, žádná pravidelnost a žádné uniformní barvení. Každý účes je originálem, paleta světlých pramínků zdůrazňuje rysy obličeje a prokresluje objem účesu. Styl, přirozený a mladistvý vzhled, minimální péče o účes a dokonalý efekt na dlouhých a vlnitých vlasech.

Co ale u vlasů krátkých? Je pro ně balayage vhodná a na jaký výsledek se mohou nositelky krátkých vlasů těšit?

TIP: Zahuštění vlasů: šetrné metody zahuštění, cena a tipy na správnou péči

Jak se barví balayage na krátkých vlasech

Balayage nejlépe vyniká na dlouhých a vlnitých vlasech. Rozhodně to ale neznamená, že si jeho výhod nemohou užít ty, které nosí krátké účesy. Běžně se aplikuje na vlasech v délce alespoň po ramena, případně tehdy, když k ramenům dosahuje alespoň několik pramenů v přední části (vlasy jsou na temeni sestříhány pro zvětšení objemu). Pokud máte vlasy kratší i pro vás je balayage.

U extra krátkých vlasů se barví pouze špičky, postupuje se tak, že se kořeny zafixují lakem a špičky se vytočí prsty. Postupně se nanáší barva, kombinují se různé barvy nebo se pouze zesvětluje.

Malba na vlasy se provádí vždy nerovnoměrně. V horní části jsou odstíny tmavší a zesvětluje se směrem ke konečkům.

TIP: Prodlužování vlasů. Cena za lokny princezen

Polibek do vlasů od slunečních paprsků

U krátkých vlasů je třeba precizní práce kadeřníka. Vlasy nemají takový objem a délku, zesvětlovač se umísťuje odlišně. Barva se nesmí aplikovat blízko ke kořínkům. Důležité je, aby se balayage na krátké vlasy aplikovala v souladu s budoucím a obvyklým denním stylingem. Do salónu je vhodné přijít v účesu, který si denně doma sami tvoříte a nečinívám problémy.

Balayage ubírá několik let

Ženy jistě slyšely poučení, že s přibývajícím věkem by měly volit světlejší barvu vlasů. Rovněž tmavovlásky jsou upozorňovány, že světlejší tóny působí jemněji a něžněji. Jak ale podniknout ten barevný šok? Přijít po víkendu s vlasy světlejšími o několik odstínů? Určitě ne. Na změnu je třeba přivyknout postupně a přirozeně. Balayage je skvělou metodou. Zesvětluje jen některé prameny, účes působí svěže a mladistvě.

Plus pro balayage na krátkých vlasech

  • Viditelné omládnutí a prozáření obličeje.
  • Jemnější a něžnější rysy.
  • Vlasy se zdají objemnější a silnější.
  • Tónování vyzdvihuje přednosti obličeje.
  • Hodí se i pro vlasy s šedinami.
  • Balayage je pro vlasy minimální zátěží.
  • Postupné zesvětlení je cestou k proměně z brunety na blondýnu.
  • Technika je vhodná pro ženy jakéhokoliv věku.

Kouzla s balayage na krátkých vlasech

Správná technika barvení ovlivní vzhled obličeje. Můžete vizuálně rozšířit spodní část obličeje nebo přidat kulatost obličeji. Bledou pleť unaveného vzhledu rozjasní balayage do zlatavých tónů a pokud se červenáte, můžete si pomoci blond balayage ve studených odstínech.

Na kaštanových vlasech se doporučuje použít karamelové nebo zlaté odstíny, barevnější kombinace je možné volit v tónech mědi, červené nebo latté. Středně tmavé vlasy vyniknou s pramínky popelavé nebo studených blond odstínů. Přírodní blond vlasy se kombinují s pramínky moka nebo jemných odstínů mléčné čokolády.

Co je třeba vědět o balayage

Volte odstíny, které ladí s přirozenou barvou vlasů a nepokoušejte se o zesvětlení více než o 3 tóny. Vlasy by na balayage měly být ostříhány už před barvením a u krátkých vlasů je třeba docházet ke kadeřníkovi minimálně 4 ročně. U krátkých vlasů pečlivě kontrolujte, zda nemáte konečky suché a křehké, pokud ano, volte výraznější zastřihnutí. Kolik stojí balayage rozebíráme samostatně.

Nevýhody balayage na krátkých vlasech

U krátkých vlasů jsou chyby v aplikaci více patrné, rozhodně vybírejte salon, který má renomé. Technika je časově i finančně náročná, u krátkých vlasů je nutné její časté opakování, případně dobarvování odrostů. Blond balayage na krátkých světlých vlasech vyžaduje následnou péči a ošetřování speciálním šamponem s barevnými pigmenty, aby barva zůstala ve studených tónech. Krátké vlasy s balayage se neobejdou bez denního stylingu.

Autor: Iva Vaněčková, Foto: Unsplash.com

Zdroje:

https://fashion-cs.decorexpro.com/balayazh/na-korotkie-volosy/

https://yabrend1.ru/cs/staining/caramel-balage-on-short-hair-is-it-possible-to-make-a-balaj-on-dark-hair-with-a-bangs/