Zahuštění vlasů: šetrné metody zahuštění, cena a tipy na správnou péči

Krásné a dlouhé vlasy, plné lesku a sametové na dotek. Někdo touží po dokonale rovných vlasech a jiní třeba po volně splývavých loknách. Není však nikdo, kdo by chtěl slabé, jemné a řídké vlasy nebo počínající lysiny v oblasti spánků či temene. Ukážeme vám, jak navrátit vlasům pohádkovou krásu i jaká je cena za zahuštění vlasů.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
25/3/2024 8:14 AM

Řídnutí vlasů věkem, stresem i predispozicemi

Kvalitu vlasů z velké části dědíme po předcích, pokud vaši rodiče nebo prarodiče mají potíže s řídnoucími vlasy, je pravděpodobné, že podobný problém budete řešit také. Částečně tomu můžete předejít nebo problém oddálit, pokud dodržíte správný jídelníček, minimalizujete stres, vysadíte cukr a budete používat jen kvalitní kosmetiku.

K dostání jsou nejrůznější tinktury, séra, šampony, zábaly, které zvyšují objem vlasů nebo přispívají k obnově vlasového folikulu. Dokonce objevíte i krystaly, které podpoří růst vlasů. Zda má jejich rozmístění na okenním parapetu vliv na růst vlasů, ponecháme názoru každého z vás.

Vyzkoušet můžete také ošetření pokožky hlavy pod speciální lampou nebo podstoupit masáže pro zvýšení průtoku krve v oblastech s řídnoucími vlasy.

Kdy padají vlasy

Padání vlasů trápí muže i ženy, často se děje v období puberty, v těhotenství, po porodu, při užívání hormonální antikoncepce, v důsledku medikace, onemocnění štítné žlázy, stresem nebo s postupujícím věkem. Je zřejmé, že kolísání hormonální hladiny má na kvalitu vlasů vliv, u mužů je na vině testosteron a u žen estrogen.

Za nezdravé vypadávání vlasů se považuje stav, kdy během dne vypadne více než 100 vlasů.

Na zahuštění vlasů šetrně

K zahuštění vlasů přistupujte citlivě. Seznámili jsme vás s možnostmi prodlužování vlasů, cenami, výhodami jednotlivých metod. Prodloužení vlasů ale představuje zátěž pro vlastní vlasy, proto při jejich zahuštění vybírejte co nejšetrnější metodu. Nesnažte se vlasy příliš prodloužit a vybírejte salon, kde používají kvalitní produkty a evropské vlasy.

Šetrnou metodou pro zahuštění vlasů je keratin za studena nebo zahušťování pomocí oboustranných lepících pásků. K dostání jsou i pásky, které vlasy během zahuštění vyživují.

Keratin za studena

Zahušťování vlasů se provádí navázáním vlasů na vlastní prameny, vlasové spoje jsou malé a pružné, mají matný povrch. Umožňují běžné mytí a běžnou úpravu účesu. Aplikace se provádí zpravidla ultrazvukovým přístrojem, proto může být použita i na jemné vlasy. Pro zahuštění vlasů je vhodnější volit plochý typ spoje, na jemných vlasech nejsou ploché spoje tolik patrné a pohodlně se nosí. Cena se odvíjí od typu použitých pramenů, jejich délky a množství. Orientačně počítejte s cenou od 15 do 30tisíc, nejdražší je zahuštění vlasů ve velkých městech. Cena se účtuje za samotný pramen, za jeho uchycení a následně za sundání a posunutí po odrostení vlasů. Cena za zahuštění vlasovými pásky je přibližně poloviční. 

Co poškozuje vlasy a způsobuje jejich řídnutí

  • Nepoužívejte šampony s uhlazujícím efektem, řídnoucí vlasy budou více patrné.
  • Masky a kondicionéry je vhodné aplikovat jen na konečky vlasů.
  • Po umytí vlasy nesušte teplem, ale nechte proschnout přirozeně.
  • Nesvazujte vlasy do culíků a pevných účesů, nepročesávejte mokré vlasy.
  • Vlasy si nechejte vždy barvit v salonu, žehličku, kulmu a fén omezte na minimum.

 

Klinické zahuštění vlasů, cena za vlastní vlasy

Klinické zahuštění vlasů se provádí vlasovými štěpy. Používají se robotické přístroje, které odebírají vlasové štěpy a transplantují je na místa, kde je patrné řídnutí vlasů. Metoda je vysoce účinná, vlasy začnou růst už za 3 měsíce. S transplantací je vhodné začít včas, doplňují se kouty, linie nad čelem nebo kolečko na temeni. Úspěch transplantace je podmíněn dostatečným množstvím vhodných vlasových štěpů k odběru.

Cena zákroku se odvíjí od velikosti ošetřovaného místa. Ošetření menších lysinek stojí okolo 50 tisíc korun, středně velké transplantace vycházejí okolo 75 tisíc korun a za velkou transplantaci zaplatíte okolo 90 tisíc korun. Podrobněji jsme pro vás metodu rozebrali v článku kolik stojí nastřelení vlasů.

Vlasové příčesky, cena za klip

Pokud nechcete příliš zatížit vlastní vlasy a toužíte po dokonalém účesu jen na společenskou událost nebo výjimečnou příležitost, vyzkoušejte vlasové příčesky. Uchycení do vlastního účesu probíhá formou klipu, je ale důležité vybrat správnou délku a odstín. Výhodou je, že metoda je poměrně levná, aplikace je rychlá a příčesek můžete použít i opakovaně.

Cena příčesku se liší podle typu použitých vlasů (evropské, asijské, indické, umělé), délky příčesku či způsobu provedení. Nejlevnější pořídíte už za pár stokorun, ale kvalitní příčesky, které vypadají přirozeně, stojí od 2 do 7 tisíc korun.

Vlasová vlákna ve spreji

Nejlevnější metodou jsou speciální zahušťující spreje. Stojí pár stokorun a aplikují se nástřikem. Speciální hmota, která připomíná vlas zakryje místa, která vás nejvíce trápí. Sprej se vyrábí z umělých vlasů o délce několika desetin milimetrů. Nástřik je přilepík současným vlasům. Účes vypadá objemnější a pokožka hlavy není zatížena. Spreje jsou k dostání pro muže i ženy v celé paletě odstínů.

Strava pro husté vlasy

Postarejte se o dostatečný přísun železa, zinku, selenu a hořčíku. Zařaďte více vnitřností, luštěnin, mořských ryb a plodů, oříšků a semínek. Proti vypadávání vlasů působí sezamová semínka, luštěniny, sója, žloutek či ústřice. Nezapomínejte na čerstvé ovoce a zeleninu. Receptem na zdravé vlasy je středomořská strava.

Ačkoliv společnost už je ke kultu krásy mnohem shovívavější a odzvonilo modelkám s perfektními křivkami a uniformním vzhledem, pořád platí, že spokojenost s visáží se odráží v míře sebevědomí a přispívá k celkovému pocitu štěstí.

Autor: Iva Vaněčková, Foto: DALL-E

Zdroje:

Ceníky kadeřnických salonů.

https://www.femina.cz/dokonale-vlasy-jak-funguje-zhustovani-a-prodluzovani-vlasu/

https://mane.hustevlasy.cz/magazin-o-vlasech/zahusteni-vlasu--jeho-zpusoby-i-duvody/