Balayage hnědé vlasy oživí, dodá účesu originalitu a hloubku bez nutnosti následné péče

Možná budete mít problém s výslovností názvu techniky, ale jakmile zjistíte, jak skvěle účes vypadá a jak málo se o něj musíte starat, rychle se výraz naučíte. Balayage prosvětluje vlasy speciální technikou, u kořínků jsou prameny tmavší, ke konečkům se zesvětlují. Vše vypadá přirozeně, účes má hloubku a styl. Technika je vhodná pro tmavé i světlé vlasy.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
8/5/2024 10:39 PM

Melíry jsou překonány

Původní melírové revoluci už cinká umíráček, protože stále ženy touží po střídání světlých a tmavých pramenech ve vlasech, chtějí ale přirozený vzhled a také se nechtějí o účes složitě starat. Trendem je technika barvení vlasů balayage, kdy se barva nanáší do pramenů volným stylem bez šablony a pravidelnosti. Nic se nebalí do alobalu, světlé prameny vystupují zdánlivě nahodile z tmavých vlasů. U kořínků se nechávají vlasy tmavší, ke konečkům se postupně zesvětlují, většinou o 3 tóny. Kolem obličeje se kreslí světlejší odstíny, tvář působí mladistvě, lícní kosti jsou zdůrazněné. Výsledek je přirozený, účes má hloubku, originalitu, odrůstající vlasy jsou nenápadné. Účes vyžaduje minimální údržbu.

Kdo by měl nosit balayage

Technika barvení vypadá úžasně na tmavých i světlých vlasech. Její nespornou výhodou je přirozený vzhled i to, že se o účes není třeba starat. Prameny působí, jako by je zesvětlilo sluníčko, a proto není třeba chodit na dobarvení odrůstajících vlasů tak často, jako například u melíru, kde jsou tmavé pruhy u pokožky hlavy viditelné už za pár týdnů.

Čím delší vlasy, tím lépe vypadá výsledek, ale balayage lze nosit i na polodlouhých vlasech. Doporučuje se od délky vlasů po ramena, oživit můžete střihy typu mikádo i postupně sestříhané vlasy.

Jak se nanáší balayage

Barva se aplikuje volně rukou, přirovnává se k malbě na malířské plátno. Štětcem se světlé prameny v účesu rozptýlí, vzhled není uniformní. Zdánlivá nahodilost vyžaduje zkušenosti a představivost, aby byly při výsledném stylingu prosvětleny jen ty prameny, u kterých je to žádoucí. Světlejší tóny se aplikují od střední délky ke konečkům. U kořínků je použito jen mírné zesvětlení.

Jak použít balayage na tmavých vlasech

K tmavě hnědým vlasům se přidávají jemné světlé prameny nebo jasně zlaté prameny. Prameny černých vlasů je možné kombinovat s tmavě hnědými prameny, které se střídají s měděnou barvou. Zajímavě vypadají tmavě modré nebo fialové prameny, pokud si přejete výrazné oživení účesu. Na tmavě hnědých nebo černých vlasech je možné aplikovat i červené prameny s různou intenzitou barvy. Vlnité vlasy balayage krásně tónuje, obarvení působí jemně.

Náročnější údržbu účesu vyžaduje balayage, pokud se ve vlasech objevují šediny, pak je nutné odrůstající vlasy dobarvovat, přesto se dá balayage úspěšně kombinovat s běžným dobarvením odrůstajících pramenů.

Jak se starat o balayage na hnědých vlasech

• Používejte kvalitní vlasovou kosmetiku a pročesávejte vlasy před mytím.

• Pravidelně aplikujte hydratační masky na vlasy.

• Před fénováním a žehlením aplikujte přípravky pro ochranu před teplem.

• Do konečků vtírejte bezoplachová séra a vyživující oleje.

• Vlasy po umytí rozčesávejte od konečků, šetrným kartáčem a až po částečném proschnutí.

Proč zvolit balayage pro hnědé vlasy

Barvení metodou balayage je nadčasové, aktuálně patří mezi nejžádanější úpravy. Vlasy se nemusí každé 4 týdny dobarvovat, hodí se pro každý typ středně dlouhých a dlouhých vlasů, pro ženy každého věku. Nezanechává ostrou linii odrostů, barva je jen jemně světlejší, podobně, jako si s barvou vlasů hraje letní sluníčko. Technika prosvětlí obličej a omlazuje, kontrasty pramenů vypadají přirozeně. Prosvětlení mění nudný účes na originální směsici barevných pramenů, které působí v dokonalé souhře. Pro dlouhé hnědé vlasy lze použít i techniku barvení ombré.

Kolik stojí balayage

V renomovaných salonech ve velkých městech začíná cenovka balayage na 2 tisíc korun. Záleží ovšem na délce vlasů a množství použité barvy. Cena za balayage se může vyšplhat i ke 4 tisícům korun, s účesem ovšem nemusíte ke kadeřníkovi tak často, jako po běžném melíru. V menších městech můžete očekávat cenovku od 1,5 tisíce korun výše, vždy záleží na konkrétním salonu.

Na co si dát pozor u balayage pro hnědé vlasy

1. Volte barvu, která vypadá přirozeně a snažte se jen o mírné zesvětlení. Pak nebudete mít potíž s údržbou účesu, efekt vydrží například i půl roku.

2. Mírný a plynulý kontrast mezi světlými a tmavými prameny ubírá léta. Světlejší prameny by se měly soustředit okolo obličeje.

3. Předem konzultujte představy o výsledném vzhledu účesu.

4. Sdělte kadeřníkovi, kolik času denně můžete věnovat stylingu a jaké účesy obvykle nosíte.  

Autor: Iva Vaněčková, Foto: FreePik.com

Zdroje:

Ceníky vlasových stylistů.

https://mmhaircare.com/co-je-balayage/

https://www.femmes.cz/balayage-pro-tmave-vlasy-inspirace-a-tipy-pro-krasny-efekt/