Abdominoplastika (plastika břicha) cena

Abdominoplastika, často nazývána také plastika břicha nebo "tummy tuck," je chirurgický zákrok, který se zaměřuje na odstranění nadbytečné kůže a tuku z břišní oblasti a zlepšuje tvar pasu. Tato estetická operace je oblíbená mezi lidmi, kteří se chtějí zbavit povislé kůže po velkém úbytku hmotnosti nebo po těhotenství. V České republice je tato plastická operace běžně dostupná, ale cena za ni se může lišit v závislosti na různých faktorech.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Základní pojmy
23/7/2023 9:06 PM

Jak probíhá operace abdominoplastiky

Operace abdominoplastiky se provádí v celkové anestezii a trvá obvykle dvě až tři hodiny, v závislosti na rozsahu zákroku. Během operace plastický chirurg provede řez v dolní části břicha, který umožní přístup k břišním svalům a odstranění nadbytečné kůže a tuku. Poté jsou břišní svaly utaženy a zformován nový tvar pasu. Pokud je potřeba, lze provést i liposukci k odstranění dalšího tuku z břišní oblasti.

Po zákroku se chirurg péčlivě zašije řez, čímž se minimalizuje viditelnost jizev po zahojení. Po abdominoplastice je pacientovi doporučeno dodržovat přísné pokyny a vyhnout se fyzicky náročným aktivitám, aby se minimalizovalo riziko komplikací a zajistilo úspěšné zotavení.

Cena abdominoplastiky v ČR

Cena za abdominoplastiku v České republice se pohybuje od 80 000 Kč do 150 000 Kč. Toto je pouze orientační cenové rozpětí a skutečná cena se může lišit v závislosti na několika faktorech:

  1. Složitost operace: Rozsah a složitost operace mohou ovlivnit celkovou cenu. Pokud je potřeba provést rozsáhlé odstranění kůže a tuku nebo komplexní korekci břišních svalů, může být cena vyšší.
  2. Renomé a zkušenosti chirurga: Cena může být ovlivněna renomé a zkušenostmi plastického chirurga. Zkušený a renomovaný chirurg s vynikajícími výsledky může účtovat vyšší částku. Viz článek o platech plastických chirurgů.
  3. Umístění kliniky: Cena může být také ovlivněna umístěním kliniky nebo nemocnice, kde se zákrok provádí. Kliniky ve větších městech nebo turisticky atraktivních oblastech mohou mít vyšší ceny.
  4. Předoperační a pooperační péče: Ujistěte se, že cena zahrnuje i předoperační a pooperační péči, jako jsou konzultace, testy, anestézie, hospitalizace a pooperační kontroly.

Je důležité si uvědomit, že cena za abdominoplastiku by neměla být jediným faktorem při rozhodování o této operaci. Důležitá je také kvalita péče a zkušenosti chirurga. Před podstoupením jakékoliv plastické operace je důležité konzultovat se s kvalifikovaným plastickým chirurgem, který vám poskytne individuální hodnocení a odpoví na všechny vaše otázky a obavy.

Ceny dalších plastických operací

Zde je orientační srovnání ceny abdominoplastiky s několika dalšími běžnými plastickými operacemi v České republice:

Plastika prsou

Cena za plastiku prsou v ČR se obvykle pohybuje od 70 000 Kč do 120 000 Kč. Cena závisí na typu implantátů, značce, velikosti a typu chirurgického zákroku.

Rinoplastika (Plastika nosu)

Cena za rinoplastiku v ČR se pohybuje od 40 000 Kč do 100 000 Kč. Cena může být ovlivněna složitostí operace a zkušenostmi chirurga.

Facelift (Lifting obličeje)

Cena za facelift v ČR se obvykle pohybuje od 60 000 Kč do 120 000 Kč. Cena závisí na rozsahu zákroku a renomé chirurga.

Je důležité si uvědomit, že uvedené ceny jsou pouze orientační a mohou se lišit v závislosti na mnoha faktorech. Každý zákrok je individuální a bude mít své vlastní specifické náklady. Před podstoupením jakékoliv plastické operace je důležité konzultovat se s kvalifikovaným plastickým chirurgem, který vám poskytne přesné informace o ceně a provede individuální hodnocení vaší situace. Rozhodování o plastické operaci by nemělo být založeno pouze na ceně, ale také na kvalitě péče a zkušenostech chirurga.

Autor: Vladimír Daněk, Foto: Freepik, Zdroj: Askplepion, PerfectClinic, Bulovka.cz