Skupinová jízdenka ČD

Skupinová jízdenka ČD (Českých drah) je způsob, jak ušetřit na nákladech při cestování vlakem větší skupinou lidí. Přičemž skupina je definována již od dvou lidí. A pokud se jedná o skupinu více jak 20 lidí, je naopak již nutné předem nahlásit.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
8/4/2023 8:27 AM

Skupinová jízdenka Českých drah je ideální pro větší skupiny lidí, jako jsou rodiny, přátelé nebo kolegové, kteří chtějí cestovat společně a ušetřit na nákladech. Skupinová jízdenka se vztahuje na vlaky všech kategorií, včetně rychlíků, osobních vlaků a spěšných vlaků.

Výhody skupinové jízdenky ČD jsou zřejmé. Hlavní výhodou je samozřejmě úspora na nákladech, když cestujete ve větší skupině. Sleva na skupinové jízdence se pohybuje až kolem 40% z ceny standardních jízdenek. To může být velká úspora, zejména pokud cestujete na delší vzdálenosti nebo s více lidmi.

Další výhodou je snadnost nákupu. Skupinovou jízdenku lze snadno zakoupit online na webových stránkách Českých drah nebo v některých prodejnách ČD. Vše, co potřebujete, je jméno a příjmení každého člena skupiny, data cesty a informace o vlaku.

Nakonec, skupinová jízdenka může být také vynikající způsob, jak strávit čas se svými přáteli a rodinou při cestování po České republice. Cestování vlakem může být velmi příjemné a uvolňující a může poskytnout skvělou příležitost k prohlížení krásné krajiny a měst.

Cena skupinové jízdenky ČD

Cena pro skupinu osob se stanoví tímto způsobem:

  • první cestující zaplatí Flexi základní jízdné pro dospělé
  • druhý cestující získá slevu 25 % z Flexi základního jízdného pro dospělé
  • třetí a každý další cestující získá slevu 40 % z Flexi základního jízdného pro dospělé

Pokud jste důchodci nad 65let, porovnejte si raději ceny se speciálními slevami pro seniory. Případně s variantou slevy IN 50 Důchodce pro seniory do 65 let.

Výhody objednání skupinové jízdenky předem

Předobjednáním cesty získáte několik výhod. Pro každý vlak ČD, ve kterém urazíte minimálně 15 km, získáte zdarma místenky, pokud to není povinné, a pokud je to možné. Pokud vlak neumožňuje pořídit místenky, budou pro vás zdarma vyhrazena místa pro vaši cestu, pokud je to možné (vyhrazení míst není možné u spojů Airport Express, autobusových spojů a náhradní dopravy). Pokud dojde k vyčerpání kapacity vlaku, a je to technicky proveditelné, budou pro vás vyhrazena místa v posilovém voze. Dále máte možnost bezplatně si rezervovat místo pro kolo, dokud je kapacita v pravidelně řazených vozech nevyčerpána.

Speciální podmínky pro skupiny nad 20 osob

Při cestování skupin 20 a více osob je nutné cestu objednat nejpozději 72 hodin před jízdou prostřednictvím objednávkového formuláře, u pokladní přepážky ČD nebo telefonicky na Centrálním zákaznickém servisu na čísle 221 111 122.

 Všechny tyto faktory dělají z skupinové jízdenky ČD vynikající možnost pro větší skupiny lidí, kteří chtějí cestovat levně a pohodlně po České republice.

Autor: David Web, Zdroj: ČD,Foto: Unsplash