Venkovní rolety - cena

Cena venkovních rolet může značně variabilní a závisí na několika faktorech, jako jsou velikost oken, typ materiálu, způsob ovládání a výrobce. Obecně platí, že venkovní rolety jsou dražší než vnitřní žaluzie či rolety kvůli složitější konstrukci a odolnosti vůči povětrnostním podmínkám.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
27/8/2023 1:49 PM

Cena venkovních rolet může značně variabilní a závisí na několika faktorech, jako jsou velikost oken, typ materiálu, způsob ovládání a výrobce. Obecně platí, že venkovní rolety jsou dražší než vnitřní žaluzie či rolety kvůli složitější konstrukci a odolnosti vůči povětrnostním podmínkám. Náklady mohou zahrnovat materiál, instalaci a případně elektrické nebo automatizované ovládání.

Když se nyní podíváme na technické parametry podrobněji, tak:

  • Např. u jednoho eshopu je minimální šířka rolety je 400 mm. Maximální šířka rolety 2900 mm.
  • Minimální výška rolety je 500 mm. Maximální výška rolety je 2470 mm
  • Pokud bychom vzali tedy např. šířku 400 mm a výšku 800 mm, tak je cena venkovní rolety 1829 Kč s DPH. Jsou tedy levnější než venkovní žaluzie.
  • Dále si můžete vybrat barvu lamel. Nejčastěji se ladí k barvě fasády. Je to dominantní část rolety.
  • Na výběr máte také barvu boxu, vodících lišt a spodního ukončení lamel. Barevně ohraničuje roletu.
  • Typ ovladače a z jaké strany budete venkovní roletu uvnitř domu ovládat.

Výhody venkovních rolet

Co se týče výhod venkovních rolet, zde je několik hlavních:

  1. Ochrana proti slunci a teplu: Venkovní rolety efektivně blokují sluneční paprsky a teplo, což může v létě snížit teplotu uvnitř budovy a zlepšit energetickou účinnost chlazení.
  2. Soukromí a kontrola světla: Rolety umožňují regulovat množství světla, které proniká do interiéru. Můžete si zvolit, zda chcete mít místnost zcela zatemněnou nebo jen částečně zastíněnou. Navíc zvyšují soukromí, protože zvenku není možné do místnosti nahlížet.
  3. Ochrana před nepříznivými povětrnostními podmínkami: Venkovní rolety poskytují další vrstvu ochrany před větrem, deštěm a sněhem, což může prodloužit životnost oken a zamezit poškození interiéru.
  4. Zabezpečení a ochrana proti vloupání: Některé venkovní rolety mohou sloužit jako bezpečnostní prvek, protože ztěžují neoprávněným osobám vstup do budovy.
  5. Zvuková izolace: Venkovní rolety mohou také pomoci snížit hladinu vnějšího hluku, což je výhodné, pokud žijete v rušném prostředí.
  6. Estetika a design: Venkovní rolety mohou přispět k vzhledu budovy a mohou být k dispozici v různých barvách a stylech, které ladí s architekturou.

Před zakoupením venkovních rolet je důležité provést porovnání cen a vlastností od různých výrobců a dodavatelů. Rovněž je vhodné se poradit s odborníky, abyste si vybrali nejvhodnější typ rolet pro vaše potřeby a rozpočet.

Foto: Pixabay, Autor: Lucie Kavanová