YouTube bez reklam a jeho cena

Přesycení reklamou je v dnešním informačním světě běžným jevem a může mít různé dopady na lidi. Několik možných reakcí na toto přesycení zahrnuje mimo jiné vyhledávání alternativních médií nebo přistoupení k prémiovým účtům, které jsou bez reklam. YouTube sledování bez reklam nabízí, ale zadarmo to samozřejmě není. V článku se podíváme jaké jsou možnosti a také ceny.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
26/1/2024 8:55 AM

Příjmy z reklam společnosti YouTube

YouTube [ju:tu:b] má celou řadu prvenství a jedním z nich je, že se jedná o největší internetový server pro sdílení videosouborů. Většina příjmů společnosti YouTube pochází z reklamy. YouTube umožňuje tvůrcům obsahu publikovat videa zdarma a následně vydělávat na reklamě, která je zobrazena v průběhu jejich videí. Základní způsoby, jak YouTube generuje příjmy z reklamy, zahrnují:

  1. Reklamní program YouTube Partner (YPP): Tento program umožňuje kvalifikovaným tvůrcům obsahu monetizovat svá videa. Tvůrci mohou začít vydělávat peníze prostřednictvím zobrazování reklam ve svých videích, když splní stanovené požadavky, jako jsou minimální počty odběratelů a sledovaných hodin.
  2. Reklamní bloky při přehrávání videa: Před, během a po přehrávání videa mohou být zobrazeny reklamní bloky. YouTube získává příjmy od inzerentů, kteří platí za zobrazení nebo interakci s jejich reklamami.
  3. Reklamní partneři a sponzorství: Někteří tvůrci obsahu na YouTube mohou uzavírat smlouvy s reklamními partnery nebo získávat sponzorské dohody, což může představovat další zdroj příjmů vedle reklamy z programu YouTube Partner.
  4. Placené reklamní služby: YouTube nabízí také placené reklamní služby, jako je YouTube Premium. Uživatelé, kteří platí za předplatné YouTube Premium, mohou sledovat videa bez reklam, což představuje další způsob generování příjmů.

Celkově vzato jsou příjmy YouTube z reklamy závislé na počtu zobrazení a interakcí s reklamou. Společnost se snaží poskytovat relevantní reklamy pro uživatele a zároveň motivovat tvůrce obsahu k vytváření kvalitních videí, která přitahují publikum.

Jak mít YouTube bez reklam a jaká je cena?

YouTube Premium je prémiová služba od společnosti YouTube, která funguje na bázi předplatného. Stojí 179 korun měsíčně a nabízí tyto funkce:

  1. Sledování videí na YouTube bez reklam - videa se vám budou zobrazovat bez reklamy jak na desktopu, tak na mobilu a tabletu.
  2. Stahování videí - featura, která se vám bude hodit, zejména pokud často cestujete. YouTube Premium umožňuje stáhnout si videa a později si je pustit i bez připojení k internetu. Tato funkce je však dostupná jen u mobilní aplikace YouTube. Návod, jak stahovat videa z YouTube.
  3. Přehrávání na pozadí - tato funkce vám umožní mít zapnutá videa z YouTube na mobilu, i pokud zrovna používáte jinou aplikaci.
  4. Premium členství u služby YouTube Music - součástí předplatného YouTube Premium je i prémiové členství ve službě YouTube Music. Ta funguje podobně jako Spotify.

Existuje taky varianta předplatného pro rodiny a studenty?

Ano. YouTube Premium je možné zakoupit pro celou domácnost či využít zlevněného tarifu pro studenty. Předplatné pro rodiny stojí 269 korun měsíčně a využívat ho může dohromady až šest členů domácnosti.

Studentské předplatné stojí 109 korun měsíčně. Využít ho mohou pouze studenti zapsaní k prezenčnímu studiu na vysoké škole. Jednou za rok je potřeba ověřit statut studenta a potvrdit tak, že máte na zvýhodněné předplatné stále nárok.

Rodinné i studentské předplatné jde vyzkoušet na jeden měsíc zdarma.

Autor: Lucie Kavanová, Zdroj: YouTube.com, Foto: Pixabay.com