Kolik stojí HBO

HBO je oblíbenou televizní stanicí, která si popularitu získala i mezi tuzemskými diváky. Co všechno nabízí a za kolik si její služby vlastně můžete pořídit?
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
20/12/2023 8:50 AM

O televizi HBO

Vžitá zkratka HBO pochází ze slovního spojení Home Box Office. Jedná se o komerční televizní stanici, která byla založena v roce 1972 v USA. V Česku vysílání tato televizní stanice poprvé spustila již v roce 1994.

Aktuálně se soustřeďuje zejména na filmovou a seriálovou tvorbu. Tomu odpovídá i programová skladba v Česku, kterou tvoří především vysokorozpočtová filmová tvorba a produkce dalších původních pořadů včetně oceňovaných seriálů. Vysílání HBO je zpoplatněné.

Kolik stojí HBO

V Česku je možno televizi sledovat prostřednictvím satelitních, kabelových a IPTV operátorů.

V současnosti vypadá nabídka poskytovatelů takto:

Satelitní

Skylink HBO, HBO2, HBO3 v balíčcích Komplet, HBO Standard, HBO MaxPack
HBO HD v balíčcích HBO HD, Komplet, HBO MaxPack
Astra 3B (23,5°E) 12090, V, 29900, 2/3
CS Link Záleží na divákovi
UPC Direct Kanál 60
T-Mobile Televize Záleží na divákovi

Kabelová

UPC Česká republika

IPTV

O2 TV Kanál 30
T-Mobile TV Kanál 56 (HBO HD)
Sledování TV
vysílá
Lepší TV
vysílá

Co se týče možnosti si předplatit tyto služby, je nutné se individuálně informovat o cenové nabídce u vašeho operátora.

Například společnost O2 nabízí v rámci své O2 TV hned trojici různých tarifů, které se liší jak poskytovanými službami, tak i cenou.

Jedná se o:

  • Bronzová + Balíček Kino
  • Stříbrná + Balíček Kino
  • Zlatá s HBO

Bronzová + Balíček Kino

Balíček obsahuje 69 kanálů. Tarif je dále doplněný o Balíček Kino. Zájemce získá základní nabídku kanálů, a k tomu přístup do HBO Max a Cinemax. A to za cenu 349 Kč za měsíc na první měsíc, přičemž posléze může službu používat za 549 Kč na měsíc.

Stříbrná + Balíček Kino

Tento balíček zahrnuje celkem 114 kanálů. Tarif je doplněný o Balíček Kino. Nabízí rozšířenou programovou nabídku s větším výběrem sportovních i filmových kanálů a přístup do HBO Max. Zájemce za něj zaplatí 349 Kč za měsíc, a to na první 2 měsíce, pak se cena zvýší na 699 Kč za měsíc.

Zlatá s HBO

Tato volba přináší celkem 145 kanálů. Nabídka obsahuje prémiové filmy, sport i programy pro dospělé. Navíc se dodává právě i s HBO. V tomto případě zájemce bude platit 499 Kč za měsíc, přičemž cena platí na první 2 měsíce. Poté se zvyšuje na 799 Kč za měsíc.

Co je HBO Max

Streamovací platformy si v Česku získaly značnou oblibu díky své nízké ceně a prakticky nekonečným možnostem zábavy.

Sledovat své oblíbené pořady na nich totiž můžete kdykoli. Podobně je tomu u HBO Max. V USA služba odstartovala v roce 2020, do Česka dorazila o něco později, v roce 2022. Ve stejném období byla též uvedena na Slovensku. Nahradila někdejší HBO GO.

Co se týče nabídky služeb, HBO avizuje prémiovou podívanou a slibuje výběr pořadů z produkce Warner Bros., HBO nebo Cartoon Network a řady dalších producentů, a to vše poprvé na jednom místě.

Díky propojení streamovacích služeb HBO Max a Discovery+, k němuž došlo v květnu 2023, se navíc obsah HBO Max mohl rozšířit o tituly z knihovny Discovery plus, tedy o dokumenty a reality show z Discovery Channel, Food Network nebo TLC.

Mimo to nabízí platforma i obsáhlou nabídku pro děti, kterou tvoří oblíbené dětské pořady jako Bugs Bunny, Prasátko Peppa či Harry Potter. Pohádky jsou předabovány do češtiny a rodiče mohou regulovat čas, který ratolesti stráví před obrazovkou, také prostřednictvím dětských profilů a rodičovské kontroly.

Kolik stojí HBO Max

Aktuální ceník HBO Max rozlišuje dvě varianty předplatného, a to měsíční nebo roční. Měsíčně vás cena této služby vyjde na 199 Kč.

Cena HBO Max je výhodnější v případě, že si službu zaplatíte rovnou na celý rok. Celková částka činí 1 590 Kč. To znamená, že pokud uhradíte předem celou sumu na 12 měsíců, měsíční užívání HBO Max vyjde na 132,50 Kč. Znamená to tedy, že v porovnání s měsíčním paušálem zaplatíte pouze 8 měsíců užívání.

Jak dále HBO uvádí, mezi měsíčním a ročním předplatným můžete přepínat. Zrušit předplatné si můžete kdykoli. Díky tomu, že se jedná o zpoplatněnou službu pochopitelně nejsou do jednotlivých pořadů začleněny žádné reklamy.

Na kterých zařízeních je možno sledovat HBO Max a jak?

Momentálně můžete HBO Max sledovat na těchto zařízeních:

  • iPhone a iPad
  • telefonx nebo tablety s operačním systémem Android
  • Apple TV
  • Android TV
  • Chromecast
  • Samsung TV
  • LG
  • počítače s Chrome OS
  • MacOS
  • Windows PC
  • konzole PS5, PS4, Xbox Series X|S a Xbox One

Platí, že ve většině případů se mohou jednotliví členové domácnosti přihlásit k HBO Max na různých zařízeních a sledovat různé tituly současně.

Pro jednotlivé uživatele lze také vytvořit jejich vlastní profily. Těch může být až pět zároveň a mohou být určeny jak dospělým uživatelům, tak také dětem. Profily nabízejí i užitečné funkce, jako je „Pokračovat ve sledování“ nebo „Můj seznam“.

Společnost HBO také uvádí, že službu lze využívat i na cestách. HBO Max můžete sledovat ve vybraných zemích Evropy, Latinské Ameriky a Karibiku.

Jak se přihlásit k HBO Max

Co se týče přihlášení, záleží především na tom, jak jste se registrovali. Pakliže jste registrováni pomocí aplikace HBO Max nebo na webu HBOMax.com, přihlaste se jednoduše po svým e-mailem a heslem.

Jestliže máte HBO Max jako součást svého televizního, internetového nebo telefonního balíčku, klikněte na tlačítko „Registrace přes operátora“ a postupujte podle instrukcí.

V případě, že svého operátora nevidíte v seznamu, ale jste si jisti, že by měl službu podporovat, zkuste jej najít tak, že kliknete na volbu „Zobrazit všechny operátory“, nebo se jej pokuste najít pomocí vyhledávací lišty.

Přihlášení k HBO Max na televizi dokončíte tak, že klepněte na tlačítko níže a zadáte kód ze své obrazovky.

Jak zrušit předplatné HBO

Pokud se rozhodnete zrušit své předplatné HBO, máte několik možností, jak to provést, v závislosti na tom, jakým způsobem HBO sledujete. V případě, že máte HBO v rámci kabelové televize, IPTV nebo satelitní služby, je nutné kontaktovat vašeho poskytovatele. Podmínky pro zrušení se liší u každého operátora. Například pro zrušení O2 TV můžete postupovat osobně na pobočce O2, písemně nebo telefonicky. Důležité je mít při ruce vaši smlouvu a osobní doklady.

Pro zrušení samostatného streamovacího předplatného HBO Max, je třeba postupovat podle způsobu, jakým je služba účtována. To může být přes obchod s aplikacemi, televizní nebo mobilní operátor, nebo přímo prostřednictvím HBO Nordic AB nebo HBO Europe, s.r.o. Postup se liší podle poskytovatele a platformy, ale obvykle zahrnuje přístup k nastavení vašeho zařízení nebo účtu a zvolení možnosti pro zrušení služby. Je důležité si uvědomit, že zrušení předplatného by mělo být provedeno alespoň 1 až 2 dny před začátkem nového zúčtovacího období, aby se předešlo další fakturaci.

Foto: Pixabay, Autor: Denisa Holanmová, Zdroj: HBO