Srovnání cen YouTube Premium: Od 179Kč v České republice po 25Kč v Argentině

Tento článek poskytuje přehled cen YouTube Premium v různých zemích, včetně České republiky, kde cena za individuální předplatné činí 179 Kč měsíčně. Dále se zmiňuje o variantě YouTube Premium Family a zvýhodněném předplatném pro studenty. Diskutuje se zde také o použití VPN jako potenciálním způsobu, jak získat předplatné za nižší cenu, přičemž se upozorňuje na možná rizika.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
28/2/2024 2:39 PM

YouTube je platforma, která změnila způsob, jakým přistupujeme k obsahu na internetu. Nabízí širokou škálu videí od zábavných po vzdělávací. Ačkoliv je YouTube zdarma, reklamy mohou být obtěžující. Řešením je předplatné YouTube Premium, které nabízí sledování bez reklam, možnost přehrávání na pozadí, přístup k exkluzivnímu obsahu a offline sledování. Cena tohoto předplatného se však liší v různých zemích.

YouTube Premium – Bez reklam a s dalšími výhodami

Google, majitel YouTube, preferuje, když si uživatelé pořídí předplatné Premium, protože to je hlavní zdroj příjmů společnosti vedle reklam. Toto předplatné eliminuje reklamy a přináší další výhody, jako je přehrávání videí na pozadí a možnost stahování videí pro offline sledování.

Globální rozdíly v cenách

Ceny YouTube Premium se liší napříč světem. V České republice stojí předplatné Youtube Premium 179 Kč měsíčně, což je v přepočtu přibližně 7,6 USD. V porovnání, ve Švýcarsku vyjde předplatné na 429 Kč (18,35 USD), zatímco v Argentině je to pouze 25 Kč (1,05 USD). Tento rozdíl v cenách je ovlivněn kupní silou v jednotlivých zemích, dostupností obsahu a dalšími faktory, jako je inflace.

Ukázka cen Youtube Premium v různých zemích:

Země Cena YouTube Premium
Švýcarsko 18,35 USD / 429 CZK
Velká Británie 16,41 USD / 383 CZK
Německo 14,02 USD / 327 CZK
USA 13,99 USD / 327 CZK
Česká Republika 7,6 USD / 179 CZK
Polsko 6,50 USD / 152 CZK
Brazílie 5,01 USD / 117 CZK
Turecko 1,90 USD / 44 CZK
Indie 1,55 USD / 36 CZK
Argentina 1,05 USD / 25 CZK

Ceny za YouTube Premium, Family a Student v ČR

V České republice je cena za individuální předplatné YouTube Premium stanovena na 179 Kč měsíčně. Kromě toho YouTube nabízí i variantu YouTube Premium Family za 269 Kč měsíčně, která umožňuje sdílení předplatného až se šesti členy rodiny žijícími ve stejné domácnosti. Pro studenty je k dispozici zvýhodněné předplatné za 89 Kč měsíčně, ovšem je nutné prokázat status studenta a předplatné je potřeba každoročně obnovovat.

VPN – Je to řešení?

Ačkoliv použití VPN může teoreticky umožnit přístup k nižším cenám YouTube Premium v jiných zemích, toto řešení doporučujeme s opatrností. Kromě rizika ztráty účtu je třeba počítat s náklady na prémiovou VPN službu a omezením na obsah dostupný v zemi, pro kterou je VPN nastavena.

Autor: Vladimír Daněk, Foto: Unsplash.com

Zdroj: Youtube.com, https://mobilizujeme.cz/clanky/kolik-stoji-youtube-premium-v-jinych-zemich-nekde-i-pouhych-25-korun