Plastika prsou cena

Plastická operace prsou je chirurgický zákrok, kterým lze upravit tvar, velikost a celkový vzhled prsou. V tomto článku se podíváme se na její varianty a ceny.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
21/7/2023 2:45 PM

Tento druh plastické chirurgie je oblíbený u žen, které chtějí zlepšit svůj vzhled, zvýšit sebevědomí nebo se vrátit k původnímu tvaru prsou po těhotenství, kojení nebo jiných fyzických změnách. Důvody pro plastickou operaci prsou mohou být estetické, ale také může jít o rekonstrukční zákrok po mastektomii (odstranění prsu) u pacientek s rakovinou prsu. Dalšími typy operací se zabýváme samostatně, například: plastika nosu.

Cena plastiky prsou

Ceny plastických operací prsou v České republice se mohou lišit v závislosti na několika faktorech, včetně místa, kde je operace prováděna, úrovně zkušeností a reputace plastického chirurga, typu a rozsahu zákroku a výběru zdravotnického zařízení. Celková cena zahrnuje náklady na konzultace, samotnou operaci, anestezii, návštěvy po operaci a potřebné léky či obvazy.

Obvyklé ceny plastických operací prsou v ČR se pohybují následovně:

Zvětšení prsou implantáty

Tato operace se provádí za účelem zvýšení velikosti prsou pomocí implantátů. Silikonové implantáty jsou jedním z nejčastěji používaných druhů prsních implantátů. Jsou vyrobeny z vnější silikonové obálky, která je naplněná silikonovým gelem. Silikonové implantáty jsou oblíbené pro svůj přirozený vzhled a pocit, který poskytují. Jsou k dispozici v různých tvarech (kulaté, anatomické). Náklady se obvykle pohybují od 50 000 Kč do 100 000 Kč nebo více.

Redukce prsou

Redukce prsou je plastická chirurgická procedura, která se provádí za účelem snížení velikosti a hmotnosti prsou. Tato operace je vhodná pro ženy, které trpí nadměrně velkými prsy, které mohou způsobovat různé fyzické a emocionální problémy. Během operace se chirurg provede řezy kolem dvorců, dolů po vertikální čáře směrem dolů a vodorovný řez pod ňadrem. Nadbytečná tkáň a kůže se odstraní a prsa se zvednou do nového tvaru. Pokud je to nutné, bude provedena také liposukce. Cena se pohybuje od 60 000 Kč do 120 000 Kč nebo více.

Zvedání prsou

Zvedání prsou, známé také jako mastopexie, je chirurgický zákrok, který se zaměřuje na korekci povislých nebo ztracených prsů. Tato procedura je často vyhledávána ženami, které chtějí obnovit pevnost a tvar svých prsou po těhotenství, hubnutí nebo procesu stárnutí. Náklady se obvykle pohybují od 70 000 Kč do 130 000 Kč nebo více.

Rekonstrukce prsou

Rekonstrukce prsou je chirurgický zákrok, který se provádí s cílem obnovit tvar a vzhled prsou po mastektomii. Existuje několik metod rekonstrukce prsou, a to včetně plastických operací s použitím implantátů nebo vlastního tuku pacientky. Některé ženy mohou být vhodné k okamžité rekonstrukci prsou během mastektomie, zatímco jiné mohou zvolit opožděnou rekonstrukci po dokončení léčby rakoviny. Ceny mohou být velmi rozdílné a závisí na konkrétní situaci a typu rekonstrukce. Někteří pacienti mohou mít náklady pokryté zdravotní pojišťovnou.

Autor: Vladimír Daněk, Foto: Freepik, Zdroj: Askplepion, PerfectClinic, Bulovka.cz