Kolik stojí balayage v roce 2024

Balayage je ve světě velmi oblíbený trend v barvení. Díky specifickému a časově náročnému postupu budou vaše vlasy vypadat svěže a nadýchaně. Kadeřník několik pramínků vlasů zesvětlí tak, aby vypadaly jako vyšisované od sluníčka. Budete tak po celou dobu vypadat, jako byste se právě vrátili z dovolené u moře… Pokud vás zajímá, kolik za tento trend zaplatíte, pokračujte ve čtení dál.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
11/6/2022 2:00 AM

Co to je balayage

Balayage (čtěte “balejáž”) je trend v barvení vlasů, který se ve světě těší velké oblibě. Má francouzský původ a v doslovném překladu znamená „zametat“. Vidět jste ho mohli například na herečce Sarah Jessice Parker v posledních dílech seriálu Sex ve městě.

Jedná se o velmi jemné zesvětlení vlasů, které působí přirozeně. Jako vyšisované od slunce. Díky balayage vypadají vaše vlasy nadýchaně, zdravě a kontrastem s odlišným odstínem zbylých vlasů opticky zvětšují objem.

Doslovný překlad je velmi výstižný, protože samotný způsob nanášení barvy na vlasy připomíná zametání. Kadeřník z volné ruky nanáší barvu na pramínky vlasů od středu jejich délky a do konečků. U hlavy zůstává vaše přírodní barva. Nanášení barvy se provádí hustým štětcem proti směru růstu vlasů. Nabarvené pramínky se ale nedávají do alobalu, jako u melíru. Nakonec se zesvětlené vlasy zatónují barvou nebo přelivem. Díky této technice tak nemusíte neustále hlídat a doplňovat tolik nenáviděné odrosty.

Barvení by měl provádět vždy proškolený kadeřník, nebo kadeřnice, jelikož se jedná o velmi specifický na proces a čas náročný styl. Kadeřník rovnou provádí i konturování vlasů s tvarem vašeho obličeje - zesvětlí více vlasů v jejich horní a přední části.

Ještě před tím, než k barvení dojde, vám v kvalitních salonech nejdříve nabídnou konzultaci. Kadeřník vás informuje o průběhu celého barvení, vybere s vámi vhodné odstíny barev, které se hodí přímo pro vás a sdělí i předběžnou cenu.

Jaká je cena?

Díky náročnosti jak na provedení, tak na čas je i cena balayage o poznání vyšší než běžné barvení. Standardně se její ceny pohybují od 2 500 do 3 000 a více tisíc korun. Najdete ovšem i ceny nižší. Každý salon si cenu určuje podle svého uvážení, velkou roli zde hraje délka vašich vlasů a kvalita použité barvy. Na čem byste šetřit rozhodně neměli, je kvalitní barva, šetrná k vašim vlasům.

Za jak dlouho znovu ke kadeřníkovi?

Díky tomu, že se vlasy barví od středu délky, ne přímo u hlavy, jako při melíru, nemusíte v podstatě počítat týdny od své poslední návštěvy kadeřníka. Můžete si užít naprosté svobody v tom, že nejbližší návštěva vás čeká za 2 – 3 měsíce. Díky tomu je pak cena výsledného efektu o to příjemnější a pro peněženku snesitelnější.

Pro koho se balayage hodí?

Balayage se hodí pro všechny typy vlasů. Nádherně vynikne v polodlouhých a dlouhých vlasech,  ale i krátkých vlasech a mikádu, které prozáří a podtrhne krásu jejich majitelky.

Tento velmi oblíbený styl barvení je také pro ty, kteří chtějí pečovat o zdraví svých vlasů (menší četností návštěv nedochází k tak častému zásahu do struktury vlasu). Zalíbení v něm bezesporu najdou i lidé časově vytížení. S balayage postačí návštěva kadeřníka jednou za 2 – 3 měsíce. Velmi zajímavou alternativou by mohl být také pro ty, kteří pomýšlejí na celkovou změnu barvy vlasů.