Balayage vlasy. Účes vydrží krásný i měsíce

Upravený účes vyžaduje častou návštěvu kadeřníka, obvykle v rozmezí 6 až 8 týdnů. Známe účes, který vydrží měsíce, působí svěže, mladistvě a podtrhne obličejové rysy. Prozradíme vám, jak se provádí balayage, pro koho je vhodná i to, jak se o účes dále starat.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
30/3/2024 6:58 AM

Balayage vlasy se skloňují ve všech pádech

Před desítkami let ovládl kadeřnické salony trend trvalých a vodových, později zavládla mikáda všech délek a melírovalo se v nejrůznějších šířích pramenů a barev. Frčely ofiny nebo vyžehlené účesy. Dnešní trendy přejí přirozenému vzhledu a pohodlí při nošení. Balayage vlasy chtějí nosit blondýny i brunety. Hodí se jistě i pro váš účes. Balayage vlasy jsou proměnou, která působí nenásilně a přirozeně, přesto vás omladí a prosvětlí vaši tvář. Vyžaduje jen minimální údržbu a ke kadeřníkovi nemusíte měsíce.  

Proč si oblíbit balayage vlasy

U techniky balayage se vybírají konkrétní prameny vlasů a štětcem se na ně volnými tahy nanáší barva. Nic se nebalí do alobalu, zesvětlené prameny působí přirozeně, protože netvoří žádné pravidelné rozestupy.Střídají se barevné tóny a podtóny, může se použít několik odstínů na jeden účes nebo jen jednoduché prosvětlení. U pokožky hlavy se nechá tmavá barva, odrůstající vlasy nejsou tolik patrné (pokud vás netrápí šediny) a můžete si ponechat stejnou barvu i několik měsíců. Vlasy budou působit jako zesvětlené od slunce, a protože se pečlivě vybírají prameny vlasů k zesvětlení, dokáže účes podtrhnout lícní kosti, omladit obličej, upozornit na přednosti nebo upozadit drobné nedostatky.

Přirozený vzhled

Společně s nenápadným líčením se do obliby dostávají účesy, které působí zdánlivě nedbale. Nosí se volné culíky, splývavé vlny, ustupují tužidla a těžké laky na vlasy. Technika balayage slibuje přirozený vzhled účesu, pokud si ovšem nebudete přát paletu výrazných barev jako růžovou, oranžovou nebo fialovou.

Při tvorbě účesu je důležité konzultovat vaše očekávání a informovat kadeřníka, jak si vlasy upravujete, jaké účesy preferujete i to, zda máte na úpravu účesu dostatek času. Kadeřník vám rovněž poradí s výběrem přípravků na následnou péči. Blond balayage vyžaduje mytí speciálním šamponem s pigmenty, které udržují studené tony. Každá balayage vyžaduje pravidelnou vlasovou masku, dodává hydrataci.

Proč balayage vyhraje nad melírem

U melírů se postupuje pravidelně, po celé hustotě vlasů. Volí se tenké nebo širší pramínky a zesvětluje se v přesných rozestupech. Rovnoměrné zesvětlení ale znamená, že jsou odrosty značně patrné. U balayage se pramínky ve vlasech malují a vykukují v různých délkách. Jsou náhodně rozprostřeny, světlé prameny se koncentrují okolo obličeje. Celý účes vypadá objemný, je zajímavý, má dynamiku a potřebnou hloubku. Skvěle vypadá i po několika měsících, protože pramínky odrůstají s účesem.

Balayage vlasy a jejich výhody

  • Hravé a nenápadné zesvětlení, přirozený vzhled.
  • Můžete aplikovat na jakoukoliv barvu a délku vlasů.
  • Nevyžaduje návštěvu kadeřníka po několika týdnech.
  • Vykreslením pramínků lze upozadit nedostatky v obličeji a vypíchnout přednosti.
  • Mladistvý vzhled a snadná údržba účesu.

Balayage u kadeřníka

Technika vyžaduje zručnost, představivost a kvalitní barvy. Proto pečlivě vybírejte salon, který vám balayage vykouzlí. Vzhledem k tomu, že účes vydrží dlouhé měsíce, jedná se o šetrnou metodu barvení, která vlasy nezatěžuje tolik, jako klasické melírování. Nejlépe vypadá technika na polodlouhých až dlouhých vlasech, světlé pramínky krásně vyniknou ve vlnitých vlasech. Blondýny volí studené tóny a brunety prosvětlují prameny kaštanovými či světle hnědými odstíny. V oblibě jsou také jemné červené tóny nebo kombinace různých odstínů hnědé.

Balayage se dá aplikovat i na krátké vlasy, u krátkých účesů se přistupuje ke kombinaci výrazných barev, aby účes působil rošťácky.

Náš tip: Vše o trsnasplantaci vlasů a její ceně

Světlovlásky na blond balayage

Blond balayage je vhodná pro blond vlasy nebo vlasy světle hnědé. Zesvětluje se vždy o maximálně 3 odstíny, blondýnám se doporučuje potlačit žlutou barvu a vsadit na studené tóny. Blond balayage kombinuje různé odstíny blond barvy, a nakonec se upravuje účes přelivem.

Prosvětlení balayage na tmavých vlasech

Tmavě hnědé až černé vlasy lze prosvětlit pramínky hnědé balayage. Prosvětlený účes působí mnohem jemněji a něžněji. Tmavý podklad se oživuje medově zlatou nebo světle hnědou barvou v konečcích.

V oblibě je i karamelová balayage, která se vykreslí na středně hnědých vlasech. Volí se odstíny teplé měděné a hnědé, kombinuje se čokoládová barva.

Cena za balayage vlasy

Podrobně jsme pro vás cenu balayage zjišťovali. Liší se podle salonu i kraje ČR. Je třeba počítat s tím, že se jedná o časově náročnou metodu, protože v salonu můžete strávit i několik hodin. Výslednou cenu určuje množství použitých barev, délka i hustota účesu. Orientačně můžete počítat s cenou mezi 2 až 4 tisíci ale v renomovaných salonech a u hustých a dlouhých vlasů se cena může vyšplhat i na 8 tisíc korun.

Myslete však na to, že nebudete muset ke kadeřníkovi tak často a účes bude vypadat naprosto skvostně.  

Autor: Iva Vaněčková, Foto: Unsplash.com

Zdroje:

https://www.tetadrogerie.cz/clanky/krasa/vlasy/balayage-nejprirozenejsi-metoda-zesvetleni-vlasu

https://www.marianne.cz/krasa/balayage-vlasovy-trend-pro-zesvetleni-vlasu-ktery-pomalu-nahrazuje-klasicke-meliry

https://www.elle.cz/krasa/vlasy-ucesy/vlasovy-trend-podzimu-roku-2023-seznamte-se-s-technikou-balayage