ČSOB Flexibilní plán – bleskově za optimálním mixem akcií a dluhopisů

Pro opatrného investora bývá složité najít podílový fond, který by při nízké míře rizika a zajímavém zhodnocení optimálně kombinoval investice do akcií a dluhopisů. ČSOB Flexibilní plán je v tomto ohledu skvělým tipem.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Kde investovat
6/12/2020 1:00 AM

Otevřený smíšený fond ČSOB Flexibilní plán je zajímavý tím, že využívá investování pomocí počítače s přispěním know-how zkušeného týmu analytiků a portfolio manažerů. Výsledkem je schopnost fondu pružně reagovat na změny finančních trhu a optimálně rozložit investice mezi akcie a dluhopisy. Minimální jednorázová investice do fondu je 5 000 Kč a více. Začít pravidelně investovat můžete již od 500 Kč měsíčně.

druh fondu:smíšený
měna:CZK
rok založení fondu:2015
investiční horizont:4 roky a více
investiční riziko:3 (na stupnici 1 až 7 produktového skóre ČSOB)

ČSOB Flexibilní plán díky počítači nikdy nespí

Nedostatky lidského faktoru při investování zvyšují riziko. Lidé mohou něco přehlédnout, případně dělají ukvapené závěry. ČSOB Flexibilní plán právě z tohoto důvodu sází na kombinaci bleskového investování pomocí počítače a nezpochybnitelného know-how. Základní část fondu obsahuje podíl dluhopisů a akcií. Zbývající část upravuje počítač podle aktuální situace s cílem zvýšit výkonnost fondu při zachování stejného stupně investičního rizika. Maximální podíl akciové složky je 65 %.

To v praxi znamená, že pokud dosahuje jedna část aktiv vyššího výkonu, počítač automaticky navýší její podíl v doplňkové složce. Když tedy akcie mají lepší výkonnost než dluhopisy, investuje počítač více do akcií a naopak. Mezi značkami, do kterých budete prostřednictvím fondu ČSOB Flexibilní plán investovat, najdete například Apple, Facebook, LouisVuitton či globální americkou farmaceutickou firmu Johnson & Johnson.

S fondem ČSOB Flexibilní plán investujete bez emocí

Podílový fond ČSOB Flexibilní plán oslovuje opatrné investory s minimálním investičním horizontem 4 roky. Při nízkém kolísání hodnoty nabízí potenciálně vyšší výnos než na spořícím účtu. Rychlé přizpůsobování aktuální situaci na finančních trzích snižuje riziko. Díky účasti počítače investujete bez emocí s využitím vhodných trendů. Díky zajištění měnového rizika se nemusíte obávat změn kurzu koruny.

TIP: Znáte kód banky ČSOB a její SWIFT kód?

Dlouhodobá výkonnost fondu ČSOB Flexibilní plán

Smíšený fond ČSOB Flexibilní plán byl založen teprve v roce 2015, a proto nelze dlouhodobou výkonnost fondu zhodnotit. V roce 2016 dosáhl fond roční výkonnosti 0,9 %. Výpočet výkonnosti již zahrnuje poplatek za správu (obhospodařování). Minulá výkonnost nezaručuje výkonnost budoucí.

Graf ukazující dlouhodobý vývoj ČSOB Flexibilní plán fondu od roku 2015

Další ČSOB fondy