ČSOB Pojišťovna – recenze pro rok 2021

ČSOB je jednou z našich tradičních bank, kromě bankovních služeb ale nabízí i pojištění, a to už od roku 1992. Podívali jsme se, na co všechno vás může pojistit, jak rychle likviduje pojistné události a také zda se vůbec její pojištění vyplatí.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
17/1/2021 1:00 AM

Jaké situace si můžete pojistit díky ČSOB pojištění?

ČSOB Pojišťovna poskytuje jak životní pojištění, tak širokou škálu neživotních:

  1. pojištění majetku:

Chrání váš domov pro případ škod, kterým nemůžete zabránit – způsobují je živelné pohromy, nehody, vandalismus, zkraty, zvířata a podobně. Pojistit si můžete stavbu (tedy celý byt, dům a chalupu zvenku i zevnitř) nebo domácnost, ale také další majetek nacházející se mimo váš domov, například kolo nebo kočárek.

  1. pojištění vozidel:

Lze si sjednat povinné ručení, havarijní pojištění nebo komplexní pojištění, které obě předchozí kombinuje. Povinné ručení si musí sjednat každý majitel vozidla pro případ, že by způsobil dopravní nehodu – vyrovná za vás škody na majetku a zdraví druhých osob. U ČSOB zahrnuje povinné ručení také úrazové pojištění řidiče. Havarijní pojištění pak kryje i škody na vašem vozidle, ať už způsobené zvířaty, přírodními živly nebo lidmi.

  1. cestovní pojištění:

Kryje léčebné výlohy v případě úrazu a nemoci (hospitalizace, ošetření, léky, převoz do ČR), vaši hmotnou odpovědnost za škody na zdraví nebo majetku jiných osob a zaručuje nepřetržitou asistenční službu. Zahrnuje ale i pojištění pro případ ztráty či odcizení zavazadel. Pokud cestujete často nebo se chystáte na dlouhodobý pobyt v zahraničí, můžete využít zvýhodněné celoroční cestovní pojištění.

  1. pojištění odpovědnosti:

Pojištění občanské odpovědnosti se vztahuje na různé škody na majetku i zdraví, které zaviníte vy, případně vaše dítě či mazlíček, neúmyslně (omylem někoho srazíte při jízdě na kole nebo třeba vytopíte sousedy). Pojistit se ale můžete také v souvislosti s výkonem vašeho povolání, což se hodí obzvláště při zaměstnání, ve kterém nesete zodpovědnost za něčí zdraví či majetek.

  1. pojištění podnikatelů:

Mohou si ho sjednat jednotliví živnostníci i firmy a poskytuje ochranu majetku, náhradu újmy třetím stranám, právní ochranu i vyrovnání ušlého zisku kvůli přerušení vašeho podnikání. Jedná se tedy v podstatě o kombinaci pojištění staveb, věcí a odpovědnosti.

  1. pojištění internetových rizik:

Zajišťuje především právní pomoc pro různé nepříjemnosti, které mohou nastat v internetovém prostředí – e-shop vám nezašle zaplacené zboží, někdo se vám nabourá do internetového bankovnictví či na sociální sítě nebo o vás třeba šíří nepravdivé informace.

  1. pojištění psů a koček:

Domácí mazlíček není zrovna levná záležitost, obzvlášť pak, když u něj nastanou zdravotní potíže nebo přijde k úrazu. Pokud však v takovém případě navštívíte některého ze smluvních veterinářů pojišťovny, budete léčebné výlohy hradit jen z 10 %.

  1. životní pojištění:

Při nečekaných životních událostech jako je těžká nemoc, invalidita, dlouhodobá pracovní neschopnost nebo úmrtí poskytne alespoň finanční podporu vám a vaší rodině. Část peněz z pojistného je také možné vkládat prostřednictvím pojišťovny do investičních programů, takže si nejen zajistíte pojištění, ale zároveň také budete zhodnocovat své finance.

Jak se pojistit?

Kromě toho, že si můžete sjednat pojištění na některé z poboček, jde to i rychle a pohodlně online. Nejprve si na webu pojišťovny v sekci „Rychlé sjednání“ vyberete pojištění, které potřebujete. Vyplníte krátký dotazník s důležitými údaji a zvolíte variantu pojištění, která se vám líbí. Jakmile vše potvrdíte, budete si moci stáhnout návrh pojistné smlouvy a veškeré další dokumenty. Pak už zbývá jen pojištění zaplatit a tím vstupuje v platnost.

Jaké jsou ceny ČSOB pojištění?

Pro představu vybereme tři příklady různých pojištění u ČSOB a uvedeme k nim podobnou (případně stejnou) nabídku získanou pomocí srovnávačů ePojisteni.cz a Top-Pojisteni.cz.

1. Cestovní pojištění

Hledáme pojištění pro třicetiletého muže, který jede na týdenní dovolenou do Itálie.

Cestovní pojištění od ČSOB Pojišťovny:

  • krytí: 7 milionů Kč pro léčebné výlohy, 400 000 Kč pro úrazové pojištění, 4 miliony Kč pro pojištění odpovědnosti za škody na zdraví a 2 miliony Kč za škody na majetku, 25 000 Kč pro pojištění zavazadel
  • cena: 233 Kč/pobyt (včetně slevy 10 % za sjednání online)

Cestovní pojištění od UNIQA přes ePojisteni.cz:

  • krytí: 7 milionů Kč pro léčebné výlohy, 600 000 Kč pro úrazové pojištění, 5 milionů Kč pro pojištění odpovědnosti za škody na zdraví a majetku, 25 000 Kč pro pojištění zavazadel
  • cena: 266 Kč/pobyt

Cestovní pojištění od UNIQA přes Top-Pojisteni.cz:

  • krytí: 8 milionů Kč pro léčebné výlohy, 400 000 Kč pro úrazové pojištění, 4 miliony Kč pro pojištění odpovědnosti za škody na zdraví a majetku, 25 000 Kč pro pojištění zavazadel
  • cena: 175 Kč/pobyt

2. Pojištění domácnosti

Hledáme pojištění domácnosti pro byt o výměře 65 m2 se standardním vybavením (televize, počítač, nábytek, kuchyňské spotřebiče apod.) poblíž centra většího města. Domácnost pojišťujeme na 400 000 Kč

Pojištění domácnosti od ČSOB Pojišťovny:

  • vztahuje se i na odcizení, vandalismus, poškození důsledkem srážek, zkrat a přepětí
  • cena: 1 164 Kč/rok (včetně slevy 10 % za sjednání online)

Pojištění domácnosti od MAXIMA přes ePojisteni.cz:

  • vztahuje se i na odcizení, vandalismus, zkrat a přepětí
  • cena: 706 Kč/rok

Pojištění domácnosti od VZP přes Top-Pojisteni.cz:

  • vztahuje se i na odcizení, škody na elektronice a živelná nebezpečí
  • cena: 1056 Kč/rok

3. Povinné ručení

Hledáme povinné ručení pro ojetý osobní automobil Škoda Octavia 1,2 TSI vyrobený roku 2015 (výkon 77 kW, objem motoru 1 197 cm3). Neuplatňujeme přitom žádný bonus za předchozí dobu pojištění.

Povinné ručení od ČSOB Pojišťovny:

  • krytí: 35 milionů Kč pro zaviněné škody na majetku, 44 milionů Kč pro zaviněné škody na zdraví, 100 000 Kč pro úrazové pojištění řidiče.
  • cena: 9 906 Kč/rok (včetně slevy 20 % za sjednání online)

Totožné povinné ručení od ČSOB Pojišťovny přes Top-Pojisteni.cz:

  • cena: 9 535 Kč/rok

Povinné ručení od AXA přes ePojisteni.cz:

  • krytí: 35 milionů Kč pro zaviněné škody na majetku, 35 milionů Kč pro zaviněné škody na zdraví, 1 milion Kč pro úrazové pojištění řidiče
  • cena: 8 392 Kč

Srovnávače pojištění, jako jsou ePojisteni.cz a Top-Pojisteni.cz, si zpravidla kladou za cíl nabízet pojištění levněji než přímo pojišťovna. Tato tendence je v našem srovnání patrná. Zároveň ale ceny za pojištění sjednané přímo u ČSOB rozhodně nepřevyšují ceny u srovnávačů natolik výrazně, abychom její nabídku mohli považovat za nevýhodnou – v porovnání s dalšími pojišťovnami se řadí spíše k levnějším.

Jak funguje nahlášení škody a vypořádání?

Škodu lze jednoduše nahlásit po internetu. Stačí mít fotografie nebo skeny všech potřebných dokumentů (lékařská zpráva, policejní zápis, potvrzení od zaměstnavatele, …) v telefonu nebo počítači. Když máte dokumentaci připravenou, stačí už jen na webu ČSOB vybrat pojištění, u kterého chcete pojistnou událost nahlásit, a vyplnit příslušný online formulář. Nakonec nahrajete snímky dokumentů přímo do formuláře, potvrdíte a tím je oznámení podáno.

Ačkoli ze zákona mají pojišťovny na likvidaci pojistné události až tři měsíce, ČSOB Pojišťovna se podle jejích vlastních informací většinou snaží uzavřít pojistnou událost do deseti dnů. U pojištění pro firmy a podnikatele bývá uzavřena ještě rychleji, aby byl ušlý zisk minimální. Jakmile je posuzování pojistné události ukončeno, ČSOB zasílá pojistné plnění na váš bankovní účet nebo poštovní poukázkou.

Kód Pojišťovny ČSOB

Kód pro bankovní transakce je u ČSOB Pojišťovny stejný jako kód banky ČSOB. A stejně tak SWIFT kód ČSOB.

Závěr

Přednostmi ČSOB Pojišťovny jsou rozmanitá nabídka pojištění, poměrně příznivé ceny a to, že máme u jednotlivých produktů na výběr z více variant. Dobře a rychle funguje také online sjednání pojištění. Pokud tedy hledáte nekomplikovanou pojistku, kterou si můžete do jisté míry přizpůsobit svým potřebám, nabídka pojištění od ČSOB stojí za vaši pozornost.