Kód banky 2700 (UniCredit Bank)

UniCredit Bank je bankovní instituce registrovaná v České republice s kódem banky 2700. Založena byla v roce 1991 a specializuje se na poskytování finančních služeb pro různé typy klientů, včetně fyzických osob, podnikatelů a firem.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Zajímavosti ze světa financí
19/3/2023 10:57 AM

K čemu slouží kód banky 2700

Kód banky 2700, který náleží Unicredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., slouží k identifikaci této bankovní instituce v rámci mezinárodního bankovního systému.

Kód banky se používá pro usnadnění bankovních transakcí, jako jsou mezinárodní platby nebo převody peněz mezi bankovními účty různých institucí. Kód banky 2700 tedy zajišťuje, že peníze budou směrovány na správný účet Unicredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.

Kódy bank jsou udělovány centrálními bankami a dalšími finančními regulátory v různých zemích. V České republice je kódy bank uděluje Česká národní banka (ČNB), což je centrální banka, která dohlíží na finanční systém země.

Základní údaje

Oficiální název banky: UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.
Sídlo: Želetavská 1525/1, 140 92 Praha 4
IČO: 64948242
Kód banky: 2700
SWIFT kód banky: BACXCZPP

Historie Unicredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.

Unicredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. je jednou z předních bankovních institucí v České republice a na Slovensku. Banka má dlouhou historii a vznikla spojením několika bankovních institucí, které působily na českém a slovenském trhu.

Historie banky sahá až do roku 1992, kdy vznikla banka Živnostenská banka, která se později přejmenovala na HVB Bank. V roce 2005 se banka stala součástí Unicredit Group, jedné z největších bankovních skupin v Evropě. V rámci tohoto procesu došlo k přejmenování banky na UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

V roce 2010 se UniCredit Bank Czech Republic, a.s. spojila se slovenskou UniCredit Bank Slovakia, a.s. a vytvořila tak Unicredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. Tímto spojením vznikla jedna z největších bankovních institucí na českém a slovenském trhu, s rozsáhlou sítí poboček a širokou nabídkou finančních produktů a služeb pro své klienty.

Unicredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. se zaměřuje na poskytování finančních služeb pro fyzické osoby, podnikatele a firmy. Nabízí širokou škálu produktů, včetně bankovních účtů, kreditních karet, úvěrů, hypoték a investičních fondů. Banka také nabízí řešení pro korporátní klientelu, jako jsou treasury služby, obchodování s cennými papíry, korporátní účty a další.

V průběhu let se Unicredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. stala jedním z nejdůležitějších hráčů na českém a slovenském trhu s bankovními službami. Banka se vyznačuje vysokou úrovní kvality a spolehlivosti svých služeb, což jí vyneslo mnoho ocenění a pozitivních ohlasů od svých klientů a partnerů.

V současné době se Unicredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. aktivně zapojuje do mnoha společensky prospěšných projektů a podporuje řadu charitativních organizací a iniciativ. Banka také klade velký důraz na ochranu životního prostředí a udržitelný rozvoj, což je jedním z hlavních pilířů její strategie a poslání.