Wise - recenze, zkušenosti uživatelů i návod, jak se zaregistrovat (2024)

Potřebujete převést peníze na cizí měnu, nebo naopak cizí měnu na české koruny? Záleží vám na tom, aby transakce byla co nejrychlejší, nejbezpečnější a abyste platili co nejmenší poplatky? V tom případě se vám bude hodit online služba Wise, která je dostupná i pro české zákazníky.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Tipy
5/1/2021 1:00 AM

Pojďme si nyní v naší recenzi přiblížit, jak Wise (dříve TransferWise) funguje a zodpovědět pár zásadních otázek, které by vás mohly zajímat.

Je Wise bezpečný?

Ano. Služba byla založena v roce 2011 a má tak několikaletou tradici. Jejími zakladateli jsou navíc lidé, kteří předtím založili populární službu Skype. Wise byl založen ve Velké Británii, kde na jeho provoz pravidelně dohlíží různé finanční autority, například instituce FCA.

Pokud by vás zajímalo hodnocení Wise z pohledu zákazníků, tak služba má na Trustpilotu hodnocení 9,2 z 10 od více než 55 000 zákazníků. To z ní dělá jednu z nejlépe hodnocených služeb v oboru. Wisu se tak nemusíte bát a jeho služeb můžete bez obav využívat.

Proč Wise uspěl a proč nabízí tak nízké poplatky?

Wise se zaměřuje na převod měn, což je obor, ve kterém dříve dominovaly banky, a který byl zatěžkán vysokými poplatky. Například při transakci v objemu 100 000 Kč nebylo výjimkou, že jste platili poplatek 4 000 Kč. Wise nabízí alternativu, při které na poplatcích zaplatíte naprosté minimum. Například při převodu 100 000 Kč na eura zaplatíte poplatek jen zhruba 370 Kč.

Jak je to možné?

  • Wise má bankovní účty ve většině zemí světa a díky obřímu objemu převáděných peněz má minimální transakční náklady. Navíc jeho strategií není účtovat co nejvyšší poplatky za převod tak, jako to dělají banky. Proto si může dovolit nabídnout servis, který je pro zákazníky užitečný a cenově dostupný.
Otevřít si účet na Wise online můžete ZDE.

Jaké měny můžete přes Wise převést?

Wise podporuje naprostou většinu světových měn, samozřejmě i české koruny. Převádět můžete na americké i kanadské dolary, švédské i norské koruny, polské złoty, japonské jeny, ale například i na méně známé měny jako turecké liry. Převody jsou velmi jednoduché - zvládne je každý, kdo má bankovní účet, a kdo umí zacházet s internetem. Více o převodech měn na Wise se můžete dozvědět v našem článku.

Jak postupovat, pokud chcete převádět měny?

Stačí splnit 3 jednoduché kroky:

1. Zaregistrujete se na Wise (zabere to několik málo minut)

2. Vyberete si, kolik peněz chcete převést, a jaké měny chcete vyměnit (například 15 000 Kč na eura)

3. Pošlete peníze na váš účet u Wise

A to je všechno! V momentě, kdy peníze dorazí na Wise účet, je pak Wise automaticky převede na vámi požadovanou měnu a pošle je na vámi zadaný účet v cizí měně.

Jak se na Wise registrovat?

Registrace na Wise je snadná a zabere několik minut. Budou vám stačit základní údaje a váš email a telefonní číslo. Začněte kliknutím na tento odkaz, který vás přesměruje na web Wise. Vyplňte základní údaje a pak pokračujte ve vyplnění formuláře. Hned po dokončení registrace budete moci službu využívat.

Registrační stránka služby TransferWise, na které je možné si zde založit účet.
První krok registračního formuláře Wise.

Zkušenosti uživatelů s Wise

3 čtenáři Fondíku se s námi podělili o své zkušenosti se službou Wise. Přečtěte si jejich názor a podívejte se, jak byli se službou spokojení.

Wise využívám už několik let. Studuji v Anglii a rodiče mi kapesné posílají v librách. Služba je rychlá a já mám pocit, že i velmi bezpečná. Převod se uskuteční v rámci několika málo dní a poplatky jsou mezi nejnižšími na trhu, což je pro mě to vůbec nejdůležitější.

Kolik nejčastěji převádím? 500 liber jednou měsíčně

Jaký je poplatek? 3,78 libry za transakci

Martin S., 24 let


Naše rodina drží část prostředků v cizích měnách, hlavně v eurech. Hledali jsme službu, která by se snadno ovládala, a kde by poplatky nebyly tak vysoké jako u bank. Wise všechno splňuje do puntíku.

Kolik nejčastěji převádím? 5 000 euro jednou ročně

Jaký je poplatek? 17,94 euro za transakci

Jana H., 38 let


Obchoduji na burze, a tak potřebuju mít k dispozici cizí měny za co nejlepší kurz. Za poslední roky obchoduji hlavně se švédskými akciemi, a nejčastěji tak směňuji švédské koruny. S Wise jsem spokojený, všechno jde hladce a tak, jak potřebuji. Služba je rychlá a poplatky nízké.

Kolik nejčastěji převádím? 15 000 švédských korun několikrát měsíčně

Jaký je poplatek? 70 švédských korun za transakci

Tomáš H. 45 let

Nejčastější otázky a odpovědi ke službě Wise

Jak dlouho trvá převod? Převod trvá 2-5 pracovních dní.

O kolik je Wise výhodnější než banky? Uvádí se, že převody přes Wise jsou až 8x levnější než převody přes banku.

Nabízí Wise zákaznickou podporu? Ano, je k dispozici v angličtině na telefonu a emailu.

Je pravda, že do Wise investoval i miliardář Richard Branson? Ano, Sir Richard Branson investoval do společnosti v roce 2014.