Raiffeisenbank IBAN: Co to je a jak ho najít

IBAN kód pro Raiffeisenbank je tedy důležitým údajem pro správné provedení mezinárodního bankovního převodu na účet v této bance.
Od
redakce Fondik.cz
Kategorie:
Základní pojmy
30/4/2023 10:29 PM

Pro mezinárodní bankovní převody na účet v Raiffeisenbank je potřeba znát IBAN kód, což je zkratka pro International Bank Account Number. IBAN kód pro Raiffeisenbank se skládá z 24 znaků a obsahuje informace o čísle účtu včetně kontrolního součtu, názvu banky a země, ve které se banka nachází. IBAN kód pro Raiffeisenbank je tedy důležitým údajem pro správné provedení mezinárodního bankovního převodu na účet v této bance.

IBAN je zkratka pro "International Bank Account Number" nebo také "Mezinárodní bankovní účetní číslo". Jedná se o jedinečný identifikátor bankovního účtu, který usnadňuje a urychluje provádění plateb v rámci jedné země i mezi různými zeměmi. Každý účet má svůj vlastní IBAN, který je složen z kombinace země, kontrolních číslic a čísel samotného účtu.

Pozor, nepleťte si IBAN, který je jedinečný pro každý účet a SWIFT kód Raiffeisenbank, který je stejný pro všechny účty v Raiffeisenbank.

ZALOŽIT ÚČET V Raiffeseinbank s bonusem 3000 Kč

Jak funguje IBAN v Raiffeisenbank a kde ho najít?


IBAN v Raiffeisenbank funguje stejně jako v jiných bankách. Každý bankovní účet v Raiffeisenbank má svůj vlastní IBAN, což je unikátní identifikátor bankovního účtu. IBAN kód pro účty v Raiffeisenbank se skládá z 24 znaků a obsahuje informace o zemi, bankovním kódu, kontrolních číslicích a čísle účtu.

Pro zjištění svého IBAN kódu v Raiffeisenbank můžete použít různé způsoby. Nejjednodušší je podívat se na výpis z účtu, kde by měl být IBAN uveden. Další možností je kontaktovat přímo svou pobočku Raiffeisenbank, kde vám rádi poskytnou potřebné informace. Také je možné zjistit IBAN pomocí internetového bankovnictví nebo mobilní aplikace Raiffeisenbank.

Pozor: IBAN se používá pouze v mezinárodním platebním styku. Pro vnitrostátní platby, potřebujte znát číslo účtu příjemce a kód banky 5500.

Autor: David Web, Zdroj a foto: Raiffeisenbank